plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Josefientje :: donderdag 6 maart 2008 :: 08:41 permalink


Na een huwelijk van 18 jaar en 3 prachtige kinderen heb ik een korte relatie gehad met een toen heel leuke man. Na 2 maanden stond hij ineens op de stoep, hij kwam bij me wonen. Wat daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven: hij mishandelde mij en zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk die bij ons waren. Na 2 maanden heb ik hem de deur gewezen. Letterlijk, hij kwam thuis en zijn spullen had ik op de stoep gezet.

Toen bleek ik zwanger, hij kwam terug, had ik het maar nooit gedaan! De hele zwangerschap ben ik geestelijk en lichamelijk mishandeld, mijn jongste zoon ging bij zijn vader wonen uit angst voor deze man en ik...? Ik wist niet waar ik heen moest, dus smeedde plannen om meteen na de bevalling te vertrekken. Heb ik ook gedaan.

Deze man heeft geen gezag, maar het kind wel erkend.

Nu, 6 jaar later is hij ineens opgedoken en wil een omgangsregeling. Em ja, hij krijgt die nog ook! Het kind kent hem niet, weet niet van zijn bestaan, ja dat hij een zaadje in mama's buik heeft gedaan waaruit zij is gegroeid, maar dat de man waar ik mee getrouwd ben haar papa is. De beste papa van de hele wereld zelfs!!!

Hij is onder psychiatrische behandeling en krijgt nu medicijnen, maar moet ik mijn kind naar hem laten gaan??

Hij die mij verkrachtte 7 dagen na de keizersnede, omdat hij vond dat hij daar recht op had? Hij die me van boven naar beneden sloeg, met een baby van 9 dagen in mijn armen, waardoor de hechtingen van de keizernee uitscheurden en ik opnieuw geopereerd moest worden? Hij die mij stapelgek maakte door deuren af te sluiten als ik weg ging. Hij die zijn dochtertjes met volle vuisten in gezicht sloeg? Hij die nooit naar het kind heeft omgekeken, maar nu weet dat ik een tamelijk rijke man ben getrouwd ( al 4 jaar inmiddels) ineens, 'zomaar', omgang wil met het kind??

Nu niet en nooit niet.

Mijn man heeft het gezag, ons kind draagt zijn achternaam, hij heeft financieel en emotioneel het kind verzorgd, wij gaan dit niet toestaan die regeling, maar de vraag is hoe?

Hoe kunnen wij zo effectief mogelijk de omgang blokkeren??

Ik lees hier de verhalen en besef dat ik niet de enige ben van een belachelijk recht waar de rechters zich ook nog eens aan houden.

Als je per ongeluk een kind verwekt kun je zo gek als een deur zijn, maar een omgangsregeling krijg je. Ik zou nog geen hond bij hem plaatsen.

Een wanhopige moeder.
reageer


:: Webmoeder :: woensdag 12 maart 2008 :: 09:49

Josefientje, we nemen rechtstreeks contact met je op om advies te geven over jouw specifieke situatie.

:: Josefientje :: vrijdag 21 maart 2008 :: 00:24

Lieve mensen allemaal.

Vandaag is de dag dat ik jullie misschien een hart onder de riem kan steken???

Vandaag is de dag dat ik het gevoel heb dat mijn kindje voor de tweede keer aan mij is gegeven.

De rechter heeft beslist dat het niet in het belang van mijn kind is dat de biologisch vader omgang krijgt. De toelichting daarop luid als volgt: hij heeft geen emotionele band met het kind en gezien het verleden word het verzoek niet ontvankelijk verklaard.

De uitspraak kwam voor ons als donderslag bij heldere hemel. Tijdens de zitting werd ons nl. heel duidelijk dat de rechter in zijn voordeel zou beslissen. Onze advocaat zat met de handen in het haar, hij zei dat we ons op het ergste moesten voorbereiden. Hij had dat niet eens hoeven zeggen, wij hadden dat zelf ook al gemerkt.

De rechter bleef maar hameren op volledige statusvoorlichting, de rechten van de vader (vader is volgens mij de man die het kind liefheeft en verzorgd), de uitspraak werd verdaagd, dus dat was al geen goed teken en dan nu dit.

Wij zijn in feeststemming, in ons geval is er dus werkelijk recht gesproken. Een rechter die niet de Nederlandse wet volgt maar de wet van het hart, de wet van een moeder, de wet voor de veiligheid van het kind.

Natuurlijk zijn wij gematigd optimistisch, hij kan nog in beroep gaan, hij kan over een paar jaar een nieuw verzoek indienen, maar vooralsnog hebben wij op korte termijn niets te vrezen toch? Of zijn er moeders hier die deze uitspraak ook een keer hebben gehad, maar naderhand toch aan een omgangsregeling moesten geloven??

Liefs Josefientje.( die het nog steeds niet kan geloven).

:: Vicky :: maandag 15 september 2008 :: 11:04

Hallo Josefientje,

Ik weet niet of je verhaal inmiddels is veranderd,maar ik had vorig jaar ook een heel verstandige rechter die de vader op meerdere punten ongeschikt achtte als vader en de omgangregeling weigerde. De vader is daarna in hoger beroep gegaan. Deze 'wijze' rechters bij het hof, legden de uitspraken van alle vorige rechters naast zich neer en bepaalden dat het niet op voorhand vast stond dat contact met de vader belastend zou zijn voor de kinderen. Zij legden, tegen de wil van de Raad voor de Kinderbescherming in, proefcontacten op. Maar eerst onderzoek door deze zelfde Raad. Omdat de Raad zelf vond dat de kinderen bij hen niet voldoende begeleid konden worden na contacten met de vader, hebben ze geadviseerd naar het omgangshuis te gaan. Het antwoord van de Raad op mijn vraag waarom zij nu ineens toch contacten met de vader adviseerden was het antwoord van de dames van de raad: dat dit was wat het hof hen heeft opgelegd en dat zij dat als RvdK dus moeten uitvoeren. Hoe kan het dat een RvdK dit soort adviezen opgelegd kan krijgen door een gerechtelijke instantie? De rechters vragen toch niet voro niets advies? De RvdK zou onafhanleijk moeten zijn en niet moeten vallen onder het ministerie van justitie.

Om antwoord te geven op je vraag of zo'n uitspraak teniet gedaan kan worden in een hoger beroep zaak, ja, helaas wel!
Het is onbegrijpelijk, maar zij hebben de macht om het roer 180 graden om te draaien en er een heel andere uitspraak op laten volgen. Mijn advies is wel om alle processen verbaal van zittingen op te vragen, want zelfs gerechtelijke instanties deinsen er niet voor terug om in hun beschikkingen de waarheid naar hun hand te zetten.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!