plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: actievoerder :: zondag 16 maart 2008 :: 13:46 permalink


Mijn verhaal is niet minder droevig dan de ontelbare verhalen van wanhopige moeders,o.a op jullie site beschreven. Al meer dan een jaar zit ik in een rechtszaak verstrengeld waar geen einde aan lijkt te komen. Eerst huilde ik voor mijn kindje, nadat ik via een lange omweg op jullie site terecht kwam werd ik overmand door zo'n intense triestheid en ik heb gehuild voor alle kinderen en moeders die in onderworpen worden aan deze mensonterende vorm van terreur. Nu huil ik niet meer, maar zet dit intense verdriet om in liefde, en deze liefde geeft mij de kracht door te vechten. Ik zou de lezer van dit bericht willen vragen contact met mij op te nemen, want ik sta te springen om kei-harde actie te ondernemen tegen dit onrecht want stoppen zal ik nooit!
reageer


:: emmy :: dinsdag 5 augustus 2008 :: 16:59

Ik wil ook zo graag vechten i.p.v. steeds moedelozer te worden van wat mij en mijn kinderen wordt aangedaan, maar met mij heel veel andere moeders! Kunnen jullie als webmoeder ons niet bij elkaar brengen of met elkaar contact laten hebben zodat we sterker komen te staan. Ik heb zelf al pogingen ondernomen om via de pers en tv dit onder de aandacht te brengen maar tot nog toe reageert niemand. Mijn ex valt ons nu al 10 jaar lastig, ik zit al 5 jaar in rechtszaken en hij komt overal mee weg, maar naar mijn kinderen wordt niet geluisterd! Ik wil zo graag iets doen, alleen op die manier kan ik het afsluiten.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!