plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: mama met 3 kinderen :: vrijdag 21 maart 2008 :: 11:50 permalink


Ik ben moeder van 3 meiden, de twee oudste zijn van mijn eerste ex.
Drie jaar geleden ontmoete ik de man van mijn dromen, althans dat dacht ik, deze man had geen kindje van zichzelf en wilde graag met mij een kindje samen en ook ik wilde dit graag. We waren nog maar net getrouwd en ik werd zwanger, toen begonnen de problemen: hij begon mij en mijn 2 oudste kinderen te manipuleren. We kregen steeds vaker ruzie, omdat ik op een gegeven moment niet alles meer pikte. Hij hield totaal geen rekening met mijn zwangerschap en hij werd steeds aggressiever.

Toen ik eenmaal bevallen was toen onpopte hij zich helemaal als een tiran. Hij eiste zijn dochtertje helemaal op en speelde haar maar al te vaak tegen mij uit: dan praten we wel over een baby van slechts een paar weekjes oud. Het ging zelfs zo ver dat hij haar uit bedje rukte en zonder mijn medeweten en toestemming heeft meegenomen na een ruzie tussen ons beide.

Het liep een keer echt uit de hand, waarna hij met gebalde vuisten tegenover mij stond terwijl ik de kleine in mijn armen had. Hij zei tegen mij als ik geen zelfmoord zou plegen dat hij dat dan wel deed voor mij. Nadat ik vervolgens nog meer van dit alles te horen had gekregen was voor mij de maat vol en voor ik het wist heb ik hem een klap in het gezicht gegeven!

Hij heeft dit als aanleiding gebruikt om te scheiden. Ik stelde voor om therapie samen te volgen en dat we echt aan onze relatie moesten werken, maar hij wilde niks daarvan weten. Hij stelde vervolgens wel voor dat we zouden scheiden, maar wel een latrelatie zouden houden. Ik ging hiermee akkoord omdat hij ons had wijsgemaakt nog heel veel van ons te houden en dat het allemaal wel goed zou komen. Toen eenmaal de papieren getekend waren en hij de omgang die hij wilde op papier zag staan - die is opgesteld op basis van de latrelatie - bleek hij zich allang te hebben ingeschreven op een datingsite, terwijl hij ons aan het lijntje hield.

Hij heeft een omgang van twee doordeweekse dagen en om het weekend een weekend, met mijn baby van minder dan een half jaar oud. Zij heeft veel problemen als zij bij hem is geweest. Ik heb deze uitgebreide omgang voor zo'n klein kind aan proberen te vechten, maar werd gewoon niet gehoord. Zo'n heel jonge baby zou overdag ook haar rust moet krijgen en uit alles blijkt dat ze die daar absoluut niet krijgt. Het feit dat hij op een kleine kamer woont met daarbij zijn nieuwe vrouw en haar twee kinderen en mede daarom geen rust krijgt telt blijkbaar niet.

Hij heeft in de rechtbank verzwegen dat hij onder zulke omstandigheden woont, mijn advocaat heeft er niet veel over gezegd en ik ben zo stom geweest om er ook niet op door te gaan. Toen ik mijn ex weer zag klapte ik dicht en kon wel janken van verdriet. Maar nu bestaat die regeling nog steeds en ik weet niet meer wat ik nog kan doen om mijn kleine meid te beschermen. Wat kan ik nog doen zodat ze mij wel geloven, dat zo'n omgangsregeling op deze manier echt niet in het belang van de kleine is? Als er iemand een tip heeft dan hoor ik die graag.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!