plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Josje :: woensdag 17 december 2014 :: 20:03 permalink


Mijn exman is 4,5 jaar geleden bij ons weggegaan en ik ben doorgegaan met onze 2 kinderen.

Nu heeft meneer ineens zijn zinnen op ze gezet. 4,5 jaar lang wilde hij zo nu en dan een hervatting van de omgang om vervolgens na de reactie van mijn advocaat en ik niks meer te laten horen. Nu heb ik augustus jl eenhoofdig gezag aangevraagd, maar idd dat wilde hij natuurlijk niet en kwam opdagen. Allemaal spijt en jaa financiele en psychische problemen, maar wilde toch nog een kans.

Nou de zaak werd dus aangehouden en we werden doorgeleid naar het omgangshuis. Papieren ingestuurd en nooit meer wat van mijn exman vernomen. Dus de zaak ging naar de rvdk. Wat een farce! Moest alles op tafel gooien. Mn ex hoorde ook te komen maar deed dit niet. Tussen neus en lippen door stuurt hij wel zijn bewindvoerder op mij en de kinderen af, omdat hij van mening is dat ik verantwoordelijk ben voor zijn schulden. Gelukkig te weerleggen.

Komt hij dus deze maand wel op hoge poten aandraven bij de rvdk met wederom sorry sorry, jaaa ik ben gedetineerd geweest, agressief geweest, heb bedreigingen geuit maar wil het toch graag opnieuw proberen. En hop! Is goed meneer, daar hebben de kinderen recht op, dus we kunnen ons nieuwe jaar starten met wederom een verwijzing naar het omgangshuis.

Ik snap het niet meer, iemand? Hoe kan ik mijn kinderen beschermen?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!