plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Moeder met ontvoerde kinderen :: maandag 24 maart 2008 :: 00:39 permalink


Ik ben ivm stalking naar andere kant van Nederland verhuisd. Ik heb met mijn exman bezoekregeling. De kinderen zijn aan mij toegewezen. Wij hebben gezamenlijk ouderlijk gezag.

Nu heb ik vandaag sms gekregen van exman dat hij mijn kinderen niet terug komt brengen en hij een kort geding begint tegen mij om de kinderen bij hem te laten. Ik heb drie kinderen waarvan twee onder de 12 en die willen niet bij vader wonen. Nu zegt hij dat hij om de kinderen te beschermen bij hem laat blijven. Ik ben ten einde raad.

Hij zou ze vandaag terugbrengen op een afgesproken plaats. Ik wilde mijn nieuwe adres niet doorgeven ivm stalking. Ik sta nu hier net ingeschreven met mijn kinderen. Ze zouden dinsdag hier naar school gaan. Ik heb al werk hier. Ik sta met rug tegen de muur, omdat ik totaal geen bewijs heb. Wat kan ik nu doen? Ben ik mijn kinderen nu kwijt? Heeft mijn kind van net 12 recht van spreken? Het kind heeft aangegeven niet bij de vader te willen wonen. De allerkleinste ook niet. Help mij! Hij zegt dat ik als ik verstek laat gaan hij de kinderen krijgt en dat terwijl de kinderen zelf hebben aangeven er niet te willen wonen. Wat kan ik doen? Morgen eerst naar bureau voor aangifte, want dit is toch ontvoering? Ik heb mij altijd aan de regels gehouden wat omgang betreft. Waarom toch? Ik heb hulp nodig wie kan mij helpen?
reageer


:: Webmoeder :: maandag 24 maart 2008 :: 13:33

Hallo 'Moeder van ontvoerde kinderen',

Wij hebben het vermoeden dat om de één of andere reden jouw emailadres niet goed werkt: we krijgen melding dat het niet zou bestaan. Dus zijn we bang dat onze reacties ook niet bij jou terecht zijn gekomen. Wil je a.u.b. opnieuw contact met ons opnemen? Bijvoorbeeld door opnieuw een bericht in te sturen of ons te emailen. Sorry, wij werken in principe niet via telefoon.

Als je graag telefonisch een luisterend oor wil van mensen die weten wat te doen in geval van stalking en aangiftes doen zou je Tegen Haar Wil kunnen bellen. Zij zullen je waarschijnlijk niet specifiek kunnen adviseren over de ontvoering, maar wie weet wel verdere nuttige info hebben. THW is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 14.00 uur tot 22.00 uur op 0592 - 34 74 44 (Drenthe)

Je ex heeft hoe dan ook niet het recht om de kinderen buiten de omgangsregeling om de kinderen bij zich te houden: dat is inderdaad ontvoering. We hopen dat je inmiddels aangifte hebt gedaan, bewaar in ieder geval ook het smsje dat je ex heeft verstuurd.

Webmoeder van Bezorgdemoeders.nl

:: Wanhopige moeder :: vrijdag 28 maart 2008 :: 21:47

Helaas zie ik bij mijn zoektocht op internet dat er veel vrouwen in dezelfde situatie verkeren als ikzelf. Overspoeld door gevoelens van kwaadheid en onmacht. Je wilt het beste voor de kinderen en bent bereid om aan allerlei dingen mee te werken, maar tevergeefs. Een keer een opmerking die niet goed valt, betekent meteen agressie en dreiging om de kinderen mee te nemen naar het buitenland en beloftes van zijn kant om mijn leven te verwoesten.

Hoe moet ik mijn kinderen en mijzelf beschermen? Hoe moet ik ervoor waken om mijn angsten niet op mijn kinderen over te brengen? Hoe overleef ik de tijd dat mijn kinderen toch bij mijn ex zijn vanwege de bezoekregeling, die ik overigens zelf heb gewild omdat ik het voor de kinderen en hun vader belangrijk vond dat zij ook een goede band zouden behouden?

Maar nu wacht ik in angst af totdat ze weer terug zijn. Hoe moet ik in godsnaam omgaan met deze situatie? Hoe bescherm ik mijn kinderen?

:: Joyce :: donderdag 15 mei 2008 :: 12:04

Het sms-je is bewijs, alsmede dat de kinderen nog niet terug zijn. Er bestaat een omgangsregeling, een beschikking waar beide ouders zich aan moeten houden. De politie kan de kinderen ophalen bij uw ex. Ook moeten de kinderen gewoon naar school, dus zal uw ex ze naar school moeten brengen en kunt u met assistentie van de politie de kinderen daar ophalen. Laat u niet afschepen, blijf hulp vragen bij de politie. Ook kan uw ex een dwangsom opgelegd krijgen, dit kunt u via uw advocaat regelen. Leg alles vast (logboek), en doe overal een aangifte of melding van bij de politie. Houdt zoveel mogelijk mensen om je heen op de hoogte. Vergeet daarbij ook school niet. De nieuwe school moet op de hoogte zijn van de acties van vader. Zij kunnen dan extra beschermingsmaatregelen treffen. Succes.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!