plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: yacintha :: donderdag 27 maart 2008 :: 14:21 permalink


OMGANGSVERPLICHTING NA INCEST

Mijn ex en ik gingen scheiden toen ons kind twee was. Mijn ex was psychisch in de war en aan de anti-depressiva. Er kwam daarom de eerste tijd omgang in aanwezigheid van zijn ouders, daarna een dag in de week omgang.

Een jaar na de scheiding begon ons toen driejarige kind te vertellen over papa die lichaamsdelen aanraakte, en waar kindlief 'de piemel eraf moest trekken'.

Ik was in total shock. Ik stopte de omgang op advies van AMK(Advies en Meldpunt Kindermishandeling) en nam op advies van hen een erkend therapeutenbureau voor mijn kind in de arm want de wachtlijst AMK was lang, zeiden ze daar. Nooit meer wat gehoord van AMK.

Politie en justitie? Bleek dat ik zo stom was geweest de omgang te stoppen drie maanden voor kind's vierde verjaardag. Had ik het door laten gaan (inclusief incest) dan had kindlief gehoord kunnen worden in de studio. Nu niet, want grens voor studioverhoor is vier jaar, aldus een onwrikbare justitie. De officier: "Mevrouw u moet eens weten hoe vaak ik mensen moet laten lopen van wie ik denk: eigenlijk zou ik de scouting of de voetbalclub moeten waarschuwen..."

Ex kwam ermee weg. Kind twee jaar in zelfbetaalde therapie. Het therapeutenbureau erkende incest, maar niet op papier, want zij waren al gebeld door de advocaat van vader.
Lang verhaal kort: omgang na incest erd, na jaren rechtsgang, bevolen door de rechter!

Wat moest mijn kind hiervan denken? Hoe zit het met het rechtsgevoel van het kind, dat nog tot zijn 9e overdag in de broek heeft geplast vanwege deze ervaringen?

Gelukkig: toen ex telefonisch de toegekende omgang eiste en ik hem erop wees dat het kind vragen zou gaan stellen, ook aan de nieuwe partner, haakte hij af:"Als ik maar geen alimenatie hoef te betalen". In godsnaam dan maar.

Dit is onrecht! Dit is omgangsmaffia! Wat leren we kinderen zo? "Ja, je vader heeft je sexueel misbruikt, maar ja, hij heeft ook rechten, dus je moet naar hem toe"? Ongelofelijk vind ik dat!
reageer


:: vechtende moeder :: maandag 16 juni 2008 :: 18:16

Hallo,

je verhaal lijkt heel veel op de mijne. (BM: zie 'vechtende moeder')
Ook mijn dochter van toen 3 jaar vertelde over allerlei acties die ze bij mijn ex moest doen. Zo vertelde ze me na een dag omgang dat papa en grote piemel had en dat er wit spul uit komt (net vet) en dat dat niet lekker smaakt. Ook ik heb haar toen thuis gehouden.
Ik wilde aangifte doen (maar mijn dochter was 3 jaar en mocht nog niet gehoord worden, toen ze net 4 jaar was is het weer tijdens een mij opgelegde omgang gebeurd. Nu kon ze wel gehoord worden, maar we zijn nog niets verder want de vader van mijn ex werkt bij de politie, dus...!
En nu 2 jaar later (mijn dochter is nu in therapie) hebben de kinderen een OTS, omdat ik de omgang "frustreer". Dat ik de kinderen een veilig omgeving bied doordat ik ze niet naar de dader laat gaan wordt niet gezien door de RvK en BjZ, zij zijn van menig dat ik de kinderen juist schaad doordat ze hun vader (die hun dus heeft mishandeld) niet leren kennen.

Ik weet inmiddels niet meer hoe dit verder moet gaan in Nederland waar het kind net een stuk loslopend wild is waar door de vader op mag worden geschoten.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!