plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Artoise :: vrijdag 6 maart 2015 :: 01:22 permalink


Ik heb dringend advies nodig. Mijn ex en ik zijn inmiddels een jaar uit elkaar, maar nog niet gescheiden. Hij is een (verborgen) alcoholist met narcistische trekken die probeert eenhoofdig gezag over mijn dochter van 3,5 te krijgen. Hij heeft zijn vriendin ertoe aangezet een valse melding over mij te doen bij het AMK. Het AMK heeft vervolgens 'onderzoek' gedaan. Dit onderzoek hield in dat ze een selectie hebben gemaakt van de door ons opgegeven informanten en vervolgens hun eigen draai aan deze verklaringen hebben gegeven. Daarnaast heeft het AMK er informatie bij verzonnen die afkomstig was van mijn ex.

De selectie bestond uit alle partijen die NIET konden bevestigen dat mijn ex alcoholist is en tevens gewelddadig. Ondanks dat ik aangaf meerdere meldingen te hebben gedaan bij de politie, en dat mijn ex een gedwongen traject bij de Jellinek heeft doorlopen, hebben ze dit niet gecheckt. Bij de huisarts hebben ze alleen mijn info opgevraagd en deze vervolgens verdraait, geen enkele informant heeft de gelegenheid gekregen zijn/haar citaten goed te keuren en was hier zeer verbaasd over.

Alle informanten hebben mij hun verklaringen gestuurd waar ze WEL achter stonden. Deze zijn ook gestuurd naar het AMK door hen en door mij. Ik zelf heb ook vele bewijsstukken gestuurd die bevestigen dat mijn ex en zijn vriendin liegen. Het AMK heeft hier helemaal niets mee gedaan...

Nu, een half jaar later, is het onderzoek nog steeds niet afgerond, ondanks vele beloftes van het AMK om het af te ronden. Het laatste bericht wat ik kreeg was dat men niet voornemens was de conclusies van het onderzoek aan te passen, terwijl ik heb aangetoond (met een dossier van ruim 400 pagina's aan bewijzen, verklaringen etc.) dat 1) de melding vals was, 2) de informanten verklaringen onjuist zijn en 3) dat haar vader degene is die het gevaar vormt in het leven van mijn dochter, niet ik.

Het AMK liet ook aan mij weten dat 'het niet de bedoeling is dat u zelf onderzoek doet.'

Ik ben zelf onderzoeker in het bedrijfsleven en weet dat de essentie van objectief en goed onderzoek het beoordelen en vaststellen van de betrouwbaarheid van de informatiebronnen is. Daarnaast is het van belang dat bewijs kritisch wordt beoordeeld op met name authenticiteit en relevantie. Aan de hand daarvan kan men een gedegen conclusie trekken.

In mijn geval, is aan bovenstaande compleet voorbij gegaan. Ik vermoed dat de onderzoeker dusdanig incompetent is dat ze geen idee heeft waar ze mee bezig is en dat beangstigt me, dat zo'n persoon bevoegd is zo'n grote verantwoordelijkheid te dragen. Bevoegd om te beslissen over kinderen nota bene, met mogelijk verstrekkende gevolgen. De onderzoeker maakte zulke grove fouten en is compleet het belang van mijn dochter uit het oog verloren. Hierbij heeft ze mijn persoonsgegevens misbruikt, mijn bewijzen genegeerd, mijn zorgen genegeerd, etc. In plaats van het belang van mijn dochter, dient zij het belang van de vader en het belang hun verkeerde conclusies te rechtvaardigen.

Ik kan nog steeds niet geloven dat dit mij en mijn dochter echt overkomt, in Nederland nota bene. Hoe is dit mogelijk?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!