plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Avital :: donderdag 17 december 2015 :: 21:47 permalink


Na gevlucht te zijn vanwege huiselijk geweld en kindermishandeling zit ik nu al een aantal jaar in een moeizame scheiding. De scheiding is inmiddels uitgesproken maar mijn ex doet er alles aan om in ons leven te infiltreren. Zelf na het ontvoeren van mijn jongste kind (de oudste is niet van hem) wordt hij nog vrijgepleit en krijgt een omgangsregeling. Mijn ex duikt zonder pardon in mijn hele verleden en is volledig geobsedeerd door mij. Alleen maar bezig met proberen mij gek te laten verklaren. Hij wil dat ik word opgenomen zodat de zorg voor de jongste naar hem toe gaat. Het is juist zijn alcoholisme wat een gevaar vormt voor mijn jongste kind.

De kinderen hebben een OTS door de mishandelingen. Het gaat enorm slecht met de oudste die net als ik een PTSS heeft. De eerste gezinsvoogd bekommerde zich niet om mijn oudste, met alle gevolgen van dien. Ik moest toch maar eens een voorbeeld nemen aan haar dochter, want die doet het zo goed. De tweede voogd vond het niet interessant genoeg. Een blauwe plek, ach ja, kinderen vallen wel eens h.

De derde voogd: super! Deze heeft wel het inzicht en mijn dochter binnen no-time voorzien van hulpverlening. Ok het is nog niet helemaal de goede weg, maar die zijn we aan het bewandelen.
En toch, er is een melding gekomen over de zorgen omtrent de jongste wanneer zij verblijft bij mijn ex. Ik ben over mijn toeren, mijn PTSS verhinderd mij te functioneren. Ik ben van mijn werk naar huis gegaan, morgen weer een dag. Ik ben ziek van ellende. Ik weet wat het kindje moet doormaken en ik kan er niets tegen doen. Jeugdzorg deelt de zorgen van de melding niet. Nu dus weer een volgend gesprek afwachten.

Ga nooit weg zonder de kinderen. Geef niet je hele leven bloot aan de raad voor de kinderbescherming/ jeugdzorg en dat soort instanties op een kwetsbaar moment. Het wordt mij nog steeds in de schoenen geschoven dat mijn draagkracht/ draaglast verhouding uit balans is. Tja, dat was een maand nadat ik gevlucht was en een leven moest gaan opbouwen.

Neem een goede psycholoog of psychiater voor ondersteuning en de huisarts. Noteer alles wat je hoort/ ziet/ opvangt. Maak foto's en kopien van documenten, verslagen, e-mails etc.
Maar bovenal, bescherm jezelf en de kinderen. Bij de bouwmarkt zijn persoonlijke alarmen te koop voor ongeveer 7,50. Deze geven een flink geluid en past prima in de broekzak. Het heeft mij geholpen om weer over straat te durven.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!