plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: wilweter :: woensdag 8 juni 2016 :: 13:11 permalink


Door al die schrijnende verhalen die ik hier lees, ga je vanzelf weldenken aan eigenrichting. En zover mogelijk vandaan blijven van de Rvdb en jeugdzorg. Wat verschrikkelijk dat die prutsers beslissingen nemen die neerkomen op het toelaten van kindermishandeling. En de mentaal gezonde ouder dwangsommen opleggen en daarna in de bak gooien. Dat verhaal van die vrouw die was verhuist naar Duitsland en dat er een heel arrestatieteam de deur intrapt om haar kinderen weg te halen.

Is er dan nergens een sanctuary voor vrouwen die hun kinderen willen beschermen tegen hun mishandelaar?

Beseffen mensen wel dat er heel veel mishandelaars zijn op deze wereld?

"je hebt hem anders wel zelf uitgezocht" zei een rechter in een ander verhaal dat ik hier las.
Rechters en andere instellingen moeten zich eens verdiepen in persoonlijkheidsstoornissen, dan zouden ze begrijpen dat dit soort mensen met een Cluster B persoonlijkheid verschillende maskers dragen en dat de ware aard heel anders is. Daarom trappen er ook zoveel vrouwen in. Later komt pas het Cluster B -aapje uit de mouw.

Ook intelligente en lieve vrouwen die wat bereikt hebben in hun leven kunnen ten prooi vallen aan dit soort Cluster B mannen (omgekeerd gebeurd ook natuurlijk, Ik vind dus dat vrouwen die mishandelen ook geen omgang mogen krijgen).

Ik heb al 2 dagen niet goed geslapen door alle verhalen op dit forum. Ik werd er misselijk van. Mijn priveleven is ook op z'n kop gezet door een Cluster B. Nu heb ik een co-ouderschap met hem voor onze dochter van 2. Ik ben heel bang dat ik ooit in hetzelfde schuitje kom te zitten als de moeders op dit forum.

Welke politicus heeft persoonlijke ervaring (of uit zijn eigen sociale kring) met de desastreuze gevolgen van onze wetgeving omtrent omgangsrecht e.d.? Het lijkt nu wel alsof de het voor de mensen die erover moeten beslissen, een ver van hun bed show is. Ze denken zo sociaal en geŽmancipeerd te zijn door koste wat kost op te komen voor de rechten van een vader. Ze leven echt in Disneyland.

Er zijn nu eenmaal heel veel ouders die niet geschikt zijn om kinderen op te voeden. Geen fijne waarheid, maar het is gewoon een feit. Het is de taak van de overheid om deze ongeschikte ouders dan ook GEEN omgangsrecht te geven over hun kinderen. Doe je dat niet dan faciliteer je dus kindermishandelaars als overheid.

En over de geschiktheid van een ouder moet je niet laten beslissen door een 22 jarige maatschappelijkwerk- stagiaire, maar door onpartijdige gespecialiseerde psychiaters, therapeuten en (kinder) artsen. Weg met die falende instellingen, ontsla iedereen daar. Gewoon afschaffen en met een heel nieuw systeem komen met integere, intelligente, doortastende deskundigen.

Pfff, zou dat mogelijk kunnen zijn in de toekomst?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!