plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: wil :: vrijdag 23 mei 2008 :: 11:40 permalink


De verhalen zijn allen zo in en in triest. Waar bundelen we onze krachten, zijn er mensen die bezig zijn iets te organiseren. Wie weet iets meer hierover?

Mijn ervaring is niet veel anders dan de andere verhalen. Biologische vader, geen erkenning, geen gezag, wel sprake van family life. Voert rechtzaak na rechtzaak, wint tot nu toe alles, krijgt uitgebreide omgangsregeling, terwijl de kinderen dit niet willen. Hebben zelfs bij de kinderrechtswinkel een brief opgesteld. Hij is altijd in het voordeel, hij heeft meer geld en meer tijd. De rechter gelooft zijn verhaal, hij wil goede vader zijn en zijn rol goed kunnen invullen.

Ik ben voor een deel mijn kinderen, mijn geld en mijn vrijheid kwijt. Ik wilde vluchten, weg, uit de buurt van deze zieke man. Hij heeft middels een kort geding een verhuisverbod geeist. Heeft hij gekregen, anno 2008!
reageer


:: Anaid :: dinsdag 24 juni 2008 :: 22:26

Ik sta versteld..... ik heb 3 rechtszaken gehad, allen uitgekomen dat er voorlopig geen omgang mag zijn en dat de Rv.d.K. dient te onderzoeken of het verstandig is dat er omgang komt.

Ik zit nu volop in het Raadsonderzoek en binnenkort komen ze thuis om mijn kindje te observeren en een spelletje te doen. Wij wonen nog in het huis waar te veel gebeurd is en binnenkort zal er dan ook een te koop bord in de tuin komen te staan want het is niet ons huis, ook niet met een nieuw lakje verf, andere spullen, tig sloten op de deuren en het tuinhek. Dus waar ik versteld van sta is dat er een verhuisverbod opgelegd kan worden.

Begrijp ik hier goed uit dat ik mijn verhuisplannen ook niet aan de Raad moet prijsgeven?

Sterkte!
groetjes Anaid.

:: Noway :: woensdag 10 september 2008 :: 22:55

Beste Wil,

Middels een kort geding een verhuisverbod geeist en gekregen?

Er is toch geen sprake van gezamenlijk gezag?

* Wanneer er gezamenlijke gezag is, is er altijd toestemming nodig van de niet- verzorgende ouder. Dat iets waarop deze zich kan beroepen indien deze er niet mee eens is (er zijn van die mensen).

* In geval van eenhoofdig gezag, mag je gewoon zonder toestemming verhuizen (zelfs emigreren). Alleen heb je de consultatie- en informatieplicht t.o.v. de niet-verzorgende ouder.

Is ter sprake gebracht in het Kort Geding dat er geen gezamenlijk gezag is? Is dit gevraagd in het Kort Geding?

* omgangsregeling waarschijnlijk ingebracht door vader als argument: geografische afstand - reistijd - etc. etc. Doch feit blijft: er is geen gezamenlijk gezag, dus geen toestemming vereist.

Ik (en vlgns mij velen) ben wel benieuwd waarop dit vonnis is gebaseerd.

[BM: vanwege de persoonlijke aard van de rest van het bericht is dit gedeelte rechtsstreeks naar Wil gestuurd]

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!