plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Jayli :: woensdag 19 oktober 2016 :: 10:42 permalink


Mijn zoontje is bijna anderhalf. Ik heb een relatie van 3 jaar achter de rug met zijn vader, mijn ex, Tijdens de zwangerschap was hij erg agressief en soms fysiek naar mij toe ook.
Toen ik zwanger was moest ik het weghalen van hem. Dit heb ik niet gedaan en hij kwam weer terug omdat hij z'n gezin niet kwijt wou. Soms ging het goed, vaak niet.
Mijn ex was vaak weg en als ie thuis kwam was er ruzie.

Mijn ex ging vreemd in die tijd. Ook verkoos hij z'n 'werk' op straat. Mijn zoontje is te vroeg geboren en heeft daardoor 7 weken in het ziekenhuis gelegen. Bij de bevalling was hij nog maar grotendeels zat ik daar alleen met mijn zoontje. Toen we thuis kwamen was er alleen maar ruzie.
Liet hij me vaak alleen en hielp me niet.
Na de bevalling kwam er ook nog bijdat mijn zoontje medische klachten had. Hoe dit komt weten we niet, volgens mijn ex komt het door mij. Mijn ex heeft 'n strafblad waar je u tegen zegt (veel wist ik niet want hij liegt over alles) Hij drinkt veel en blowt ook.
Na een paar maanden thuis ging hij officieel weg.

Hij moest een oude straf gaan uitzitten waarbij de eis 40 maanden was.
Omdat hij mij liet zitten met mijn zoontje (al hiervoor) en ik op instorten stond door alles wat er gebeurd was en dit er bovenop, ben ik verhuisd naar mijn ouders. Uiteindelijk is zijn zaak geschorst en kreeg ik de volle laag dat ik weg was gegaan.
Elke afspraak die ik maakte met hem om bij zijn kind te zijn kwam ie maar enkele keren na.
Meebetalen deed hij niet want dat verdiende ik niet. Hij heeft me meerdere malen bedreigd.
Ook de dag dat hij echt weg ging, heeft hij m'n halve huisje gesloopt en mij geslagen terwijl ik mijn zoontje in m'n armen had. Ik heb hiervoor aangifte gedaan maar de politie kon niets doen omdat ik geen zichtbaar letsel had.

Dit was voor mij de druppel.

Toch heb ik hem overal bij betrokken en wou ik dat hij tijd met ons zoontje had. Alleen ging het niet zoals hij wou dus kwam hij vaak niet en bedreigde hij mij waardoor ik me niet meer veilig voel op straat. Mijn zoontje is nog 2 keer geopereerd. Dit heb ik hem laten weten, ook al had ie mijn zoontje verder niet gezien. Hij kwam dan enkele keren langs in het ziekenhuis en dan moest hij snel weer weg voor wat dan ook. Daardoor was ik erg gestresst en emotioneel.

Ik heb een advocaat genomen voor een omgangsregeling. Ik vind dat een kind zijn vader moet kunnen zien. Mijn zoontje is anders dan anderen en hij heeft geen idee hoe hij voor zijn zoontje moet zorgen. Mijn zoontje verdient aandacht en liefde, niet om door zijn vader bij oma gedumpt te worden die ook niet weet wat ze moet doen.
Ik heb dus een omgangsregeling aangevraagd onder toezicht, zodat hij zich aan zijn afspraken leert te houden en een band kan opbouwen.

Hij neemt een advocaat in de arm omdat hij het hier niet mee eens is. Maar ik ben bang voor de veiligheid van mijn kind en voor mij. Ik ben emotioneel op en communicatie is er niet.
Ik ben daar niet welkom in huis en kan ook geen contact krijgen met hem of zijn moeder.
Zij vinden dat ik mijn zoontje daar weg hou en ik moet hem daar brengen. Maar ben dus bang dat ik m'n zoontje niet terug krijg of dat mijn ex mij wat aan doet uit frustratie.
Dit is nooit wat ik wou, maar mijn ergste nachtmerrie is uitgekomen. Dat het zover moet komen en hij mii nog tegen wil zitten.
Ik weet niet meer wat ik moet doen.

reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!