plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: nog een strijder :: vrijdag 27 juli 2007 :: 12:38 permalink


In mijn situatie is er geen huiselijk geweld gebruikt, maar wel bedreiging dat het kind mee genomen zou worden naar het buitenland. En ook al is dit maar 1 keer gebeurd: het blijft toch in je hoofd malen, zeker als er na een mislukte mediation en het omgangshuis het kind niet lekker in haar vel zit maar er nog steeds door de rechter een omgangsregeling wordt vastgesteld.

Blijven vechten is mijn motto, maar je gaat er aan onderdoor; zowel lichamelijk als geestelijk. Ook de band tussen mij en het kind gaat er niet op vooruit, maar daar wordt niet naar gekeken, volgens de wet is het belangrijk dat kinderen twee ouders hebben, maar moeten de twee ouders ook allebei de biologische ouders zijn om een kind goed op te kunnen voeden? Nee!

Een kind heeft recht op een goede opvoeding en onvoorwaardelijke liefde alleen daarmee kunnen ze het redden, en niet door het getouwtrek dat door de rechter wordt afgedwongen!

p.s.
Elke situatie is anders, bij de ene zaak heeft de biologische vader wel recht en in de ander niet, maar omdat er massa's moeders zijn die vechten voor hun kind en niet naar de inhoud wordt gekeken of zelfs niet over gesproken mag worden, krijgen de vaders het omgangsrecht waar ze wettelijk recht op hebben, helaas!
reageer


:: Webmoeder :: zaterdag 28 juli 2007 :: 12:10

Hallo strijder,
Is je ex-partner een buitenlander? Gaat het daarbij om een niet-verdrags (Haags of Europees)land?

groet,
Webmoeder

:: nog een strijder :: zaterdag 28 juli 2007 :: 22:50

beste webmoeder,

Mijn ex komt inderdaad uit het buitenland, en komt wel uit een verdragsland

:: Webmoeder :: zondag 29 juli 2007 :: 21:26

Beste strijder,

Niet dat je dat minder bezorgd moet maken, maar het schijnt iets gemakkelijker te zijn om het kind terug te halen, als het een verdragsland is. Natuurlijk moet je er niet aan denken dat het zelfs maar binnen Nederland buiten je bereik is...

Waarschijnlijk ten overvloede, maar heb je al bij www.kinderontvoering.org en www.kinderontvoering.info gekeken? Er staan o.a. adviezen (niet dat je aan alles wat hebt, want bijv. de juridische tips daar staan haaks op wat de rechters in Nederland beslissen) over hoe je het risico zou kunnen inschatten en verkleinen etc.

Sterkte
Webmoeder

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!