plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: bedreigde ouders :: donderdag 22 mei 2008 :: 15:40 permalink


Hallo,

Wij zitten ook in zo'n situatie: de ex van mijn partner heeft het recht van de rechter gekregen dat hij informatie op mag vragen over onze minderjarige kinderen, maar de kinderen en wij worden bedreigd door de vader van de kinderen.

We kijken in het belang van de kinderen, maar het rechtsysteem blijkbaar niet.
Nu word er een onderzoek ingesteld door de raad en dan over een aantal maanden doet de rechter ook nog eens uitspraak omtrent een omgangsregeling tussen kinderen en vader.

De vaderfiguur is nooit als een vader geweest: hij weet niet hoe de gang van zaken is in de opvoeding, laat staan een luier verschonen.
De oudste (een kleuter) van ons zegt zelfs dat zijn vader - die hij, uit zichzelf geen papa, maar bij zijn voornaam noemt - hem heeft geslagen en dat hij zijn moeder ook heeft geslagen. Wat moeten we als ouders zijnde?

Lieve groet,
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!