plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Jenny :: zondag 25 mei 2008 :: 10:22 permalink


Beste moeders,

Ik zit nu ook voor de zoveelste keer met mijn handen in het haar. Mijn ex heeft gedurende onze 7 jaar durende relatie (voornamelijk) geestelijke mishandeling en fysieke intimidatie toegepast. We hebben samen twee kinderen.

Uiteindelijk is onze relatie beindigd, omdat hij erachter kwam dat ik achter zijn rug om een abortus had laten doen. Ik mocht van hem niet aan anticonceptie, maar wilde echt geen kind meer, om voor de hand liggende redenen. Toen hij erachter kwam is de situatie enorm geescaleerd.

Hij woonde al in zijn eigen huis, maar wilde de kinderen iedere dag zien in mijn huis. Ik heb dit toegestaan, ook al was ik doodsbang voor hem. Ik heb gepraat, gepraat en gepraat. Gesmeekt om een normale bezoekregeling, maar hij wilde niets horen. Uiteindelijk heb ik terwijl hij weer eens bij ons was en niet weg wilde gaan, de politie gebeld. Toen ging hij ervandoor.

Sindsdien ben ik naar een advocaat geweest voor een voorstel voor een bezoekregeling, maar hij wilde niet mee werken. Dit betekent dus dat hij gewoon belt als hij de kinderen wil zien. Soms verloopt dit prima, zolang ik dus niets doe waar hij boos van wordt. Ik heb hem gegezegd naar de rechter te gaan voor een bezoekregeling en sindsdien probeert hij mij te intimideren om dit niet te doen.

Ieder contact over de kinderen is voor hem een middel om zijn wil aan mij op te leggen of een reactie bij mij los te krijgen. Ik heb nu dus besloten om toch naar de rechter te gaan voor een normale bezoekregeling en het terugvragen van de paspoorten van de kinderen, die heeft hij me onder druk afgetroggeld. Hij is van buitenlandse afkomst en heeft (samen met mij) gezag.

Nu ben ik weer begonnen met daten en hij draait weer helemaal door. Hij stuurt mij continu sms-en. Hij heeft één van mijn dates wekenlang telefonisch bedreigd. Hij heeft bij mij voor de deur gestaan met zware dreigementen, terwijl ik thuis was met iemand. Uiteindelijk zag hij dat de man vertrok en is hij die man gevolgd naar zijn huis. Hij vertelde mij ook dat hij mij 'laat' volgen. Toen ik samen met iemand ergens (overdag, op een openbare plek) buiten was heeft hij ons aangevallen. Toen ik dreigde de politie te bellen, heeft hij mijn telefoon afgenomen en kapot gemaakt. Als ik naar de politie zou gaan dan zou hij: er volgden ernstige dreigementen. Ik heb toen geen aangifte gedaan.

Ik heb zo getwijfeld om aangifte te gaan doen. Ik ben zo bang voor de gevolgen. Ik heb uiteindelijk de politie gebeld om een afspraak te maken. Zegt die agent tegen me of ik het wel zeker weet, want na aangifte kan de situatie verergeren. Een mutatie kon ook om zo een dosier op te bouwen. Dit heeft me zo aan het twijfelen gebracht.
Wat moet ik doen?
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!