plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Buitenlandse moeder :: dinsdag 20 mei 2008 :: 15:31 permalink


Beste lezers,

ik lees hier veel over moeders die hun kind na de scheiding toegewezen gekregen. Ik ben de moeder van een kleuter, maar het kindje is toegewezen aan de vader.
Ik zorgde voor mijn kind vanaf de geboorte. Pas toen ze 2 jaar was begon ik met een studie en parttime werk. Sindsdien ben ik financieel onafhankelijk van vader geworden.

Ik ben zelf naar Nederland gekomen voor mijn man. Wij zijn 5 jaar getrouwd geweest. Tijdens onze huwelijk heeft mijn man huiselijk geweld gepleegd, ook toen ik zwanger was. Een paar keer ben ik van de trap gegooid, bijna gewurgd, meubels naar mij gegooid. Ook psychisch heeft hij mij mishandeld.

Na de laatste ruzie met lichamelijk geweld, besloot ik definitief (we hadden het er al eerder over gehad) van hem te scheiden. Toen heb ik het hem verteld en ben naar mijn werk gegaan. Hij heeft die dag de sloten van de deur veranderd en gedreigd dat als ik nog eens aan de deur zou komen, hij mij zou vermoorden.

Ik ging toen maar bij een vriendin logeren, omdat ik niet wilde dat mijn kind zou zien dat papa mama zal mishandelen (of erger doden). Natuurlijk had ik er veel moeite mee. Ik heb geprobeerd met de ouders van mijn ex te praten. Zij wilden niet eens naar mij luisteren, ze hebben gezegd dat het probleem bij mij lag.

Ik ben toen naar een advocaat gestapt. Die heeft mij geadviseerd eerst een woning te vinden. Ik heb als een gek naar een woning gezocht en er een gevonden. Ondertussen heeft echter mijn man voorlopige voorziening aangevraagd. Binnen 2 dagen moest ik bij de rechter verschijnen. De advocaat met wie ik eerder gesproken had, was op vakantie op dit moment. Ik heb toen heel snel een andere advocaat moeten nemen. Bij de rechtzaak heeft mijn man alles verdraaid: hij deed net alsof ik mijn kind achtergelaten had en zei dat ik slecht voor het kindje gezorgd zou hebben. Omdat ik niet meer in de huis woonde, is mijn kindje toegewezen aan mijn ex, ongeacht dat ik de hele tijd voor haar heb gezorgd en niet vrijwillig ben weg gegaan.

Het blijkt dat vaders veel rechten hebben in Nederland. Ook als ze hun vrouwen mishandelen en bedreigen. De laatste 3 maanden heeft mijn ex 2 auto's vernield: van mij en van mijn buurman, omdat hij dacht het mijn auto was. Hij heeft dingen uit mijn huis gestolen, me bedreigd, s'nachts geprobeerd om in mijn huis te komen en is de omgangsregeling 4 keer niet nagekomen. Ik merk aan mijn kindje dat hij slechte dingen over mij verteld.

Hij brengt het kindje om 6 uur s'ochtends naar opvang en haalt s'avonds laat weer op, terwijl ik een parttimebaan heb en erop heb gerekend om voor haar te zorgen. Het kindje is uitgeput en moe en ziet er mager uit. Het kindje huilt als het bij mij is en zegt zelf, niet meer naar papa te willen, omdat hij de hele tijd tegen het kind schreeuwt.

Ik heb bij de politie melding gedaan en bij de Jeugdzorg. Ik ben bang dat deze situatie echt gevaarlijk wordt voor mijn kind. Zij luisteren wel, maar kunnen verder niks aan te doen: er zijn geen aanwijzigingen van lichamelijke kindermishandeling.

Ik ben bezorgd over mijn dochter. Ik ben bang dat mijn kind ook bij de scheiding aan hem wordt toegewezen en niemand verder iets voor mijn kindje kan doen.

Ik ben zo machteloos in dit land en sta helemaal alleen met mijn zorgen.
reageer


:: Daantje :: zondag 13 juli 2008 :: 16:12

Hoi Erica,

Ik herken zoveel in jouw verhaal. Het is gewoon een kopie van de mijne. Ook mijn ex probeert een verblijfsvergunning te krijgen op basis van zijn kind, heeft mij onder druk gezet een verblijfsvergunning voor hem te regelen, heeft mij psychologisch mishandeld.

En dan nu omgangsregeling durven aan te vragen.....Engerd...

Wat bezielen deze mannen?Zijn ze nou echt zo egoistisch of is er psychisch niet iets helemaal snor?

:: pim :: zaterdag 15 november 2008 :: 18:36

Lieve moeder,
je hebt helemaal gelijk dat mishandelende vaders in dit land onterecht meer rechten hebben dan mishandelde moeders. Ik ben nederlandse, niet van buitenlandse afkomst de vader van mijn kind is ook Nederlander.
Ondanks getuigen en medische rapporten van mishandeling door mijn ex en waar mijn kind getuige van is geweest heeft de raad voor kinderbescherming; - ik noem ze raad voor de vaderbescherming - mijn kind met geweld bij mij weggehaald omdat de vader volgens hen de betere ouder was.

Misbruikende vaders maken zoals ze hun leven lang doen misbruik van het sytseem, domme politici die zich laten misleiden door misbruikende vaders. In Nederland heerst nu het uitgangspunt dat de vader de betere ouder is.
De raad voor de vaderbescherming en Jeugdzorg als ambassadeur voor vaders weigeren psychologische onderzoeken te doen naar iets wat heet GOED OUDERSCHAP! het wordt tijd dat wij mishandelde moeders een vuist maken en van ons laten horen. Als er meerdere moeders zijn die onze verhalen herkennen geef mij dan een berichtje.

:: Sarah :: woensdag 8 juni 2011 :: 15:24

Beste Erica,

Ik heb het verhaal van jouw gelezen, en ik herken het type - nu ben ik bang dat het voor mij ook zo gaat verlopen.
Ik zit nu in een opvang met een zoontje van wat minder dan 6 mnd, weggegaan nadat huiselijk geweld opnieuw escaleerde: bedreigingen, slaan, geestelijk mishandeling.

Ik wacht op een uitspraak van de familierechter, qua hoofdverblijfsplaats, omgang, ID-kaart. Alles na verzoek van mijn ex dat hij voltijd voor een babytje dat borstvoeding krijgt zou zorgen, omdat ik 'een zwervende hoer met ernstige depressies en noem-maar-wat-psychische stortnissen ben, die nooit over haar kind zorgde'.
Geweld ontkent hij ondanks de meldingen en dat het steunpunt huiselijk geweld regelmatig bezig was met ons.

Het mannetje is een genaturaliseerde Nederlander, permanent werkonwillig, en zijn DWI uitkering verrookt hij bij dichtsbijziende coffeeshops. Hij komt uit een land waar kinderen en vrouw de eigendom van de man zijn, en lichamelijke straffen normaal zijn; 60% van de bevolking noemt zichzelf islamitisch, ook zijn ouders. Het is ook normaal om je kind aan familie weg te geven, als je hem niet wilt of kan opvoeden. Zo is hij ook opgevoed totdat hij 7 jaar oud was.
Helaas heb ik hem het gezag gegeven, en volgende dag moest ik naar de politie om een volgende melding te doen, met een kind van minder dan een week.

Ik wil hem gewoon vergeten, en ik wil niet dat hij mijn kind 'opvoedt' tot zijn evenbeeld. Met mijn advocaat ben ik heel blij, omdat zij realistisch speelt. Maar de man is echt een een controlefreak (TV afstandsbediening mee naar de wc nemen!). In het openbaar, zoals de ex van Erica, speelt hij een zoetje, een slachtoffer van het systeem. Nu moet ik een uitkering aanvragen (tijdelijk, ik ben bezig met sollicitaties), en op basis daarvan is de IND er ook bij betrokken - ik heb daar alle problemen, maar hij blijft brandschoon.
Vanaf de tijd dat ik weg ben, heeft hij de eerste betaling kinderbijslag en de toeslagen voor mijn zoontje gestolen om nieuwe kleertjes voor zichzelf te kopen.

Heeft iemand meer ervaring met zulke typetjes?

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!