plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Sabina :: donderdag 26 juni 2008 :: 21:28 permalink


Hier een kort stukje van mij, een verhaal zoals die van (te) veel moeders.

De verwekker van mijn kindje heeft van de rechter het recht op omgang gekregen met mijn kleintje.
Als ik zeker wist dat mijn kindje veilig bij hem zou zijn, dan was het nog niet leuk, maar ok...Het is echter niet veilig bij hem. Naast alles wat hij mij heeft aangedaan, hoorde ik onlangs ook dat hij betrokken is bij zeer extreem geweld bij een eerdere ex van hem.

De omgang heeft slechts enkele keren plaatsgevonden. Eenmaal met mij, de rest onder toezicht van anderen. De eerste keer is redelijk verlopen, d.w.z. naar de kleine toe: hij bedreigde mij op nauwelijks verhulde wijze met de dood. Onder toezicht liep het ook uit de hand: hij bleef langer dan afgesproken en heeft veel bedreigingen geuit naar degene die toezicht hield.

Later heeft hij mij fysiek bedreigd, terwijl ik mijn kindje vasthield, zoals hij zo vaak heeft gedaan, maar voor mij was de maat vol. Ik heb een advocaat ingeschakeld.
Ik ben nu alleen doodsbenauwd dat de rechter dadelijk gaat zeggen, dat de omgang gewoon weer hervat moet worden, maar nu in een omgangshuis.

Ik ben er voor de volle honderdduizend procent van overtuigd, dat mijn kindje er meer schade van zal ondervinden, dan dat het er op wat voor manier dan ook iets wijzer van zal worden.

Ik weet dat als het kindje eenmaal ouder is, het veel vragen zal hebben. En ik moet dan verklaren, waarom ik ervoor heb gekozen dat hij mijn kindje niet meer mocht zien.

Een ontvoeringskit heb ik al lange tijd klaar.

Groetjes Sabina
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!