plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: emmy :: donderdag 3 juli 2008 :: 16:32 permalink


Ik word niet goed van alle verhalen die op deze site staan. Ik wil zo graag dat onze krachten nu eens samen gebundeld worden en dat dit een keer in de publiciteit wordt gebracht. Ik ben dan ook bereid om op wat voor manier dan ook hier aan mee te werken.
Het is toch te zot voor woorden dat je, zoals in mijn geval, al 10 jaar bent gescheiden en ook al al die jaren wordt lastig gevallen door de mijn ex-man.

Hij heeft mij en mijn kinderen mishandeld, de kinderen willen en gaan ook al jaren niet meer naar hem toe, maar de rechtzaken gaan maar door en hebben ons al duizenden euro's gekost. Meneer heeft een advocaat op basis van onvermogen, dus begint iedere keer weer opnieuw. Dit rijt ook al onze wonden steeds weer open, om maar niet te spreken van de schade die dit aan mijn kinderen veroorzaakt. Ik begrijp niets van ons rechtssysteem. Ik wil niet meer bang zijn maar vechten voor onze kinderen!
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!