plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: moeder met ex-gedetineerde ex :: donderdag 10 juli 2008 :: 13:37 permalink


Hallo,

Ik ga niet het hele verhaal doen want dat is gewoon te veel, ik kan er een boek over schrijven. Ik heb een kind van onder de twaalf. De vader heeft 2 maal in gevangenis gezeten voor poging tot moord en doodslag. Hij kwam vast te zitten toen mijn kind pas net een paar maanden oud was en kwam vrij na een aantal jaren.
Het kind is niet erkend door vader en ik heb alleen gezag. Ik ben ook niet getrouwd geweest met hem, maar heb eigenlijk alleen een paar maanden samengewoond toen ik zwanger was.

Toen hij vrij kwam hebben we onderling omgang afgesproken. Dat liep totaal uit de hand en liep onder meer uit op stalking. Een keer, toen ik oppas thuis had, heeft hij mijn kind uit huis meegenomen.
Ja, inderdaad dat is ontvoering. Politie kwam erbij, ik heb aangifte gedaan, de zaak is vervolgens geseponeerd. Hij heeft mij geprobeerd te wurgen, midden op straat, waar mijn kind bij stond. Aangifte gedaan, geseponeerd op grond van gebrek aan getuigen.
Aangifte of meldingen: je hebt er niks aan als je te veel meldingen doet, dan is het ook niet goed en wordt je niet serieus meer genomen. Dus wat moet je dan?
Vervolgens meer bedreigingen met de dood en stalking. En de politie zegt niks te kunnen doen, pas als het uit de hand loopt. Tja, dan kan het ook te laat zijn.

Hij ging naar de rechter voor een omgangsregeling. Het antwoord van de rechter was: mediation. Tijdens de mediation heeft hij zich gedragen als een wolf in schaapskleren.
Ik wist niet dat ik uiteindelijk nooit daarvoor had moeten tekenen, maar goed je doet je best ervoor. En dan sta je daar met je mooie handtekening en een waardeloze omgangsregeling.

Hij houd zich niet aan regels die er in staan. Hij brengt alles over via mijn kind.
Extra dagen willen en dan uiteindelijk zeggen: 'ja, ik heb je moeder gevraagd of je een keertje extra mag komen, dan kunnen we wat leuks gaan doen, maar je mocht niet'.
Dat is maar een klein voorbeeld en nog niks vergeleken bij de rest. Voortdurende geestelijke manipulatie. Mijn kind is altijd kwaad op mij. Altijd.

En dan moet je ook nog eens een advocaat hebben die misschien in een gewone scheidingzaak wel goed kan zijn, maar deze zaak ligt net iets gecompliceerder.
Na 3 jaar is nu omgang gestopt via die advocaat, waarbij mijn kind 1x niet is geweest.
Ik heb gelijk kort geding gekregen.

Bij de rechter heeft hij aangegeven opnieuw mee te willen werken aan mediation. Ik heb hem dat voordat ik de omgang stopte ook gevraagd, maar hij wilde er toen niet niet aan mee werken. De rechter, die er echt zin in had, zei met andere woorden: 'Wat doen jullie hier eigenlijk dan als jullie dat allebei willen?'

Ik kreeg de uitspraak per post: een dwangsom van 500 euro per keer als ik mijn kind thuis hou. Nou geweldige advocaat! Als ze mij van te voren had verteld dat als ik het zou stopzetten, dit kon gebeuren, dan had ik dat natuurlijk nooit zo gedaan!
Nou moet mijn kind weer gewoon naar hem toe en is er dus niks veranderd.

Ik heb nu wel een andere advocaat op gezocht die gespecialiseerd is in dit soort zaken.
Ik heb er een goed gevoel bij, maar we zullen zien. Stand van zaken nu: hij wil toch maar niet meewerken aan mediation en alimentatie wil hij ook niet gaan betalen. Geestelijke manipulatie gaat gewoon door en het opgestook van mijn kind tegen mij ook.

Ik heb al een kinderpsycholoog bij mij thuis gehad om een spelletje te doen met mijn kind. Nou wat daar uit kwam kon ik zelf ook wel vertellen, sterker nog dat heb ik hem verteld. Zijn bevinding was om kind meer omgang met vader te geven zodat het beeld over hem realistischer wordt. Ahum!

Ok, ik heb gezag, maar waarom merk ik daar zo verrekte weinig van, want ik heb echt helemaal niks te vertellen! Als je allemaal harde bewijzen nodig bent om maar sterk te staan bij een rechter, nou zeg het maar, hoe kom je eraan, met al die seponeringen? Helemaal als de vader precies weet hoe het rechtsysteem in elkaar zit.

En dan vinden mensen het zo raar als een vader, de moeder van zijn kinderen en daarna ook de kinderen doodschiet, zoals tegenwoordig steeds vaker lijkt voor te komen.
Politie kan niks eerder doen: die komt ook pas als het te laat is. Echt een veilig gevoel geeft dat. En hulp...welke hulp, van het het kastje naar de muurhulp.
Er zal heel wat moeten gebeuren in het rechtsysteem, wil dit grote probleem beter worden.
We zullen zien...

De zoveelste bezorgde moeder.
reageer


:: Noway :: woensdag 10 september 2008 :: 21:49

Hallo,

Eventjes kort:

* Ligt er een beschikking (vonnis) omtrent de alimentatie? Ja, dan moet hij gewoon betalen. Jij hebt dan een executoriale titel (dit is de grosse van het gerechtelijk vonnis).
Vader moet gewoon betalen en anders kan je beslag laten leggen d.m.v. inschakelen van deurwaarder. Kan je advocaat je allemaal uitleggen en kan deze procedure in gang zetten. Kosten deurwaarder e.d. voor rekening van vader ( is X percentage van openstaande vordering excl. de 19 % BTW).

* Mediation niet mee willen werken: mediation is vrijwillig en prima toch dat vader hieraan niet mee wil werken. Haal hier je voordeel uit.

* Helaas, doch waar: harde, ter zake doende (schriftelijke) bewijzen, feiten verzamelen en indienen bij de Rechtbank. Bij de RvdK oppassen: te veel info, overvoer je hen mee en werkt in je nadeel (kom je paranoide over bij hen).

* t.a.v. alles wat er staat bij de politie: dien een zgn. "privacy verzoek" in. Dit betekent inzage over alles wat er bekend is bij hen afkomstig van jou; meldingen - aangifte. Hier heb je gewoon recht op, maak van dit recht gebruik. Vraag bij hen om de "privacy medewerker", die je kan vertellen hoe dit in zijn werk gaat (is een formaliteit). Vervolgens ga je samen met je advocaat er heen alles aanhoren. Daar mag je aantekeningen van maken en zelfs datgene wat voorgelezen wordt opnemen op band.

Beter is: verzoeken aldaar aan de privacy-medewerker om een samenvatting te maken. Op officieel met politielogo voorzien briefpapier met handtekening van deze privacy-medewerker. Deze samenvatting dient het volgende te bevatten: datum - dan bijv. A meldt dat X haar mishandelt. Eventueel kan het volgende erbij staan: "bemiddeld" en/of "afspraak op locatie" en/of aangite": elke rechter weet wat dit inhoudt. Zo verkrijg je hard bewijs afkomstig van de politie dat je gewoon in kan dienen bij de Rechtbank, je zaak diende namelijk wat er gespeeld heeft, zonder dat een eventuele strafrechtelijke zaak in gevaar wordt gebracht.

Het doet niet ter zake of de zaak is geseponeerd. Feit is dat er aangifte is gedaan. Dit zal dan ook terug te lezen zijn op de overzichtslijst. Als het goed is heb jij een kopie van de aangifte ontvangen. Indien niet, dan kan je daar alsnog om vragen. Zijn ze verplicht om je te geven.

Opmerking die ik hierbij wil plaatsen dat politie voorzichtig is om i.g.v. huiselijk geweld kopie aangifte aan slachtoffer te geven. Dit om slachtoffer te beschermen tegen de pleger als deze bijv. de aangifte onder ogen krijgt (risico's niet te overzien). Dan gaat er een kopie richting je advocaat of neemt je advocaat dit mee (idem trouwens met de overzichtslijst).

Verder: vraag "afspraak op locatie"aan bij de politie. Soortement van "politiebescherming". Je gaat toch contact met hen opnemen vanwege het privacy-verzoek dus vraag daar dan gelijk maar om.

Succes ermee en i.g.v. gewoon melding van blijven maken. Ze zijn verplicht om dit op te nemen in hun systeem. En indien nodig: aangifte.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!