plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Anne :: maandag 11 augustus 2008 :: 20:01 permalink


Tja, een verhaal zo als vele ben ik bang. Gedwongen tot een proefomgangsregeling na 2,5 jaar geen contact met mijn dochter. De beschikking voor maandelijks bezoek van 1,5 uur onder toezicht is net binnen en meneer maakt er een drama van.

Gaat vreselijk door het lint omdat mijn dochter een "foute", lees confronterende, vraag stelde. Hij begon te schelden en te tieren, tegen haar en tegen mij, niet normaal. Hij is zelf na 3 kwartier vertrokken, boos. Mijn kind helemaal overstuur natuurlijk. O ja, zijn laatste opmerking was dat we elkaar wel zouden zien voor de rechter. Nou vraag ik me af wat hij wil gaan eisen.

Ik heb eenhoofdig gezag en de omgang is net in een beschikking met wederzijds goed vinden vast gelegd. Door opmerkingen van mijn dochter nu dus bevestigd door mijn ex, Kan na 5 jaar strijd en twee maanden rust de hele malle molen weer opnieuw gaan beginnen.

O ja, de politie kan niets doen: hij is haar vader en is het dus geen bedreiging voor een kind van 7.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!