plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Daantje :: dinsdag 16 september 2008 :: 19:30 permalink


Lieve moeders,

Wat een verhalen. Het werkt niet opbeurend om om hier al de verhalen te lezen. Wel fijn te lezen dat je niet de enige bent.

Mijn verhaal:

Ik ken mijn ex 5 jaar. Hij komt uit een niet-Europees land en was illegaal toen ik hem leerde kennen. Achteraf gezien heeft hij meerdere pogingen gedaan om via mij een verblijfsvergunning te kunnen krijgen. Alles mislukte tot...meneer werd uitgezet. Ik kreeg de taak om hem weer terug naar Nederland te halen. Ik wilde eigenlijk toen al stoppen met de relatie, omdat wij alleen maar ruzie hadden. Was ik toen ook maar gestopt, dan was er veel ellende gespaard kunnen blijven.

Ik wilde niet meer met hem in Nederland wonen, dus probeerden we om in een ander Europees te wonen en een verblijfsvergunning te krijgen op basis van wonen en trouwen. Dat is gelukt. Alleen kwam ik er snel achter dat meneer alleen een verblijfsvergunning wilde, niet in dat land met mij wonen en daarom al na dag 1 in Nederland zat. Ik mocht hem niet uitschrijven in dat land, omdat hij anders zijn verblijfsvergunning zou verliezen.

De verblijfsvergunning was gebaseerd op het feit dat we in andere land hadden gewoond en daar getrouwd waren. Maar het punt is dat we daar nog nooit echt hebben gewoond, alleen stonden ingeschreven daar. Ik kon toen niet de relatie uitmaken, omdat ik emotioneel afhankelijk van hem was geworden. Ik raakte zwanger en ons kind werd geboren in Nederland.

Hij dreigde met zelfmoord te plegen als hij niet bij me in mocht trekken. Op die bewuste dag was hij stennis aan het schoppen, in mijn dorp waar ik nog maar net een maand woonde. Achteraf had ik me niet moeten laten intimideren maar ik was niet sterk genoeg. Ik was nog maar net bevallen en ik was op. Ik kon niet meer. Ik heb hem bij me laten intrekken en we zijn na een paar maanden gescheiden.

Nu probeert hij op basis van mijn zoontje (family-life) een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen. Ik probeer dit tegen te werken aangezien de andere verblijfsvergunning ongegrond zou moeten zijn.

Binnenkort heb ik de eerste zitting aangaande de omgang, want dat wil hij om een verblijfsvergunning te krijgen. Tegelijkertijd loopt er een onderzoek om zijn vorige verblijfsvergunning helemaal ongedaan te maken, dus dat zou betekenen dat hij geen verblijfsvergunning op basis van zijn kind kan vragen. Ik hoop dat het positieve resulaat snel zal komen. Vooral omdat ik nog geen rust heb gehad met mijn zoontje.

Hij heeft mijn zoontje nooit slecht behandeld. Ik ben gewoon erg bang dat hij mijn kind mee naar zijn geboorteland meeneemt. Hij heeft dit al verschillende keren gezegd.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!