plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: me and my bb girl :: zondag 21 september 2008 :: 13:49 permalink


Hoi allemaal,

Ik heb 8 jaar in een gewelddadige relatie gezeten waarin mijn ex geregeld dronken of onder invloed van drugs mij mishandelde: geestelijk, lichamelijk én seksueel.
Mijn ex heeft mij geregeld probeerd achter het raam te zetten, maar dat is hem gelukkig nooit gelukt. Het was 8 jaar lang een drama van weggaan en teruggaan, omdat de sterke arm der wet geen ene moer deed: zij weigerden aangiftes op te nemen of hem MIJN huis uit te zetten.

Het liep geregeld ook seksueel uit de hand en ik raakte zwanger, stom, stom. We wisten beiden dat de pil niet echt veilig was, omdat ik geregeld door de stress mijn longen uit mijn lijf spuugde. Ik pleegde abortus onder dwang: de ergste fout in mijn hele leven.
Jaren later werd ik weer zwanger en was het hetzelfde drama. Hij wilde abortus, ik weigerde. Ik heb alles naar me hoofd gekregen: hij zou ons afslachten als destijds met Marion en Romy was gebeurd, hij zou mijn kind naar Marokko brengen of zelf zorgen dat de zwangerschap werd verbroken.

Hij heeft me destijds van de trap afgegooid, toen ik half jaar zwanger was in de hoop dat het mis ging en zo nog zoveel meer. De agressie ging door toen mijn meissie geboren was. Na 3 maanden ben ik gevlucht. Nu 3,5 jaar later zit ik alweer 2 jaar in rechtszaken omdat omgang wil. Ik heb alleen het gezag, maar dat zegt dus niets!

Ik heb klacht ingediend bij politie omdat ze destijds mijn aangiftes niet opnamen. Nu mocht ik wel aangiftes doen, maar deze werden geseponeerd, omdat ik geen getuigen had en de politie zegt zich niks te herinneren. Kinderbescherming zegt dat daarom de mishandelingen niet zijn bewezen, dus is omgang geadviseerd en opgelegd.

Mijn kind kent hem niet. Nu mag hij haar zomaar elke week een dag meenemen zonder toezicht, zonder het op te bouwen. Dat er gevaar dreigt boeit ze niet. Na haar verjaardag, als ze 4 wordt, moet ze daar het weekend van zaterdagochtend tot zondagavond heen en na de zomervakantie mag hij haar ophalen van school op vrijdag en maandags terugbrengen naar school. Met andere woorden dan zitten we weer niet veilig!

Ik blijf weigeren, maar ben zo bang dat ze mijn dochter van me afnemen! Nu heb ik zoveel vragen: kunnen ze haar van school gaan halen als ik niet meewerk? Gaan ze me echt arresteren? Heeft iemand ervaring? Mensen die hetzelfde meemaken? Ik doe er alles aan dat dit mijn dochter niet overkomt, iedereen die ook maar iets weet van goede advocaat tot acties of dergelijke help me aub.

Omgang weigeren: wie doet het en wat zijn de gevolgen? De gevolgen bij wet weet ik maar hoever gaan ze nou echt? Halen ze mijn dochter van school? Plukken ze me van de weg af? Vallen ze mijn huis binnen om mij te arresteren? Pakken ze mijn kind af?


Alvast bedankt, vooral namens mijn dochter.
reageer


:: Noway :: dinsdag 23 september 2008 :: 11:20

Hou je alstublieft rustig en doe geen ondoordachte dingen. Er is nu een instantie (de Raad) in jouw gezinsleven binnengetreden wiens macht en reikwijdte je niet moet onderschatten.

Neem contact op met het AKJ. Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg; dat is een onafhankelijke stichting. Zij kunnen je helpen voor vragen en/of klachten over Bureau Jeugdzorg, de gezinsvoogdij, de Raad van de Kinderbescherming, zorginstellingen en pleegzorg.Bovendien kan je ondersteuning krijgen bij vragen of klachten over landelijk werkende instellingen voor (gezins-)voogdij en jeugdreclassering zoals de William Schrikker Groep of het LJ&R en SGJ en over regionaal werkende instellingen.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!