plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: dinnie :: vrijdag 12 december 2008 :: 09:34 permalink


Hallo, ik ben een moeder met een zoontje van bijna 3 jaar.
Heb 3 jaar een relatie gehad, waar mijn zoontje is uit voortgevloeid.

Vlak nadat ik wist dat ik zwanger was, zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan: hij sloeg me, hij ging vreemd en niet 1x maar meerdere keren, dwong meisjes tot abortus en beroofde ze.

Nu hebben we net een rechtzaak achter de rug, die hij heeft aangespannen: hij wil na 3 jaar opeens zijn kind zien. Hij had al die tijd de kans om zijn kind op te zoeken, maar had blijkbaar belangrijkere zaken te doen.
Nu is de uitspraak voorlopige omgang in het omgangshuis. Ik heb mijn zoontje in kindertaal uitgelegd dat hij zijn vader gaat ontmoeten, maar hij lijkt het daar niet mee eens te zijn.

Heeft iemand ervaring met het omgangshuis? Kijken zij echt naar het belang van het kind?
Ook moet ik deelnemen aan het mediation project. Niet dat er veel te bemiddelen valt, maar goed we zien het wel.

Ik ben bang. Ik wil me zoontje niet kwijt en blootstellen en aan een ''vader'' die alleen voor zijn eigen belang mijn kind wil hebben.

groetjes
dinnie
reageer


:: dinnie :: woensdag 27 januari 2010 :: 10:16

Het is alweer een poos dat ik heb geschreven maar het is echt weer even nodig. Sinds 2 weken geleden is de omgang gestart via het omgangshuis, ik ben er dan letterlijk echt misselijk van geweest.
Hij die 3 jaar die niet voor me kind zorgt, hij die meisjes tot abortus dwingt, hij die mensen besteelt en heel de boel aan elkaar loog om in een goed daglicht te komen, HIJ mag me kind zien , pfffffffff ik had het echt moeilijk en de kleine (3jaar) snapte er ook niet echt wat van.

Al met al kwam ik om 16.50 aan hij zou er al moeten zijn , maar meneer had gebeld dat hij bij de verkeerde bushalte was uitgestapt (geloof er niks van) hij kwam om 17.15 uur aankakken. Dus had hij om precies te zijn nog maar 15 min met mijn zoon.

Ze hebben wat gepuzzeld en gekleurd en dat was het. Eenmaal thuis begon de ellende, agressie waar je u tegen zegt, hij bijt andere kindjes, hij eet slecht. En dit moet goed zijn voor mijn kind?
Ik sta letterlijk op instorten want ons leven was perfect zonder hem , maar nu het mannetje leuk begin te worden wil je hem opeens zien om te kunnen pronken bij je scharreltjes.

Ben ten einde raad.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!