plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Muslimama :: donderdag 12 februari 2009 :: 08:34 permalink


Dag dames, wat erg al die verhalen. Helaas is mijn verhaal niet veel beter.

Ik ken mijn echtgenoot (ja ben er nog steeds mee getrouwd) vanaf rond mijn 16de, als iemand van de buurt. Toen ik me bekeerde tot de islam dacht ik: "Nou, dat is wel een mooie partner." Hij was lief, zorgzaam, attent, luisterend oor en het allerbelangrijkste, goed met kinderen (zo deed hij zich voor). Ik ben Nederlandse, hij is Marokkaan.

Nadat we onze handtekening een jaar later onder de huwelijksakte plaatsten, ging hij er als een speer vandoor en alles wat ik daarna had gepland, lapte hij aan zijn laars, zoals inzegening, feestje etc. Hij kwam om 23.00 uur pas aankakken alsof er niks aan de hand was.

Ik wilde nog een jaar bij mijn ouders wonen, maar mijn man zorgde voor de nodige wrijving en ik vertrok met hem naar zijn ouderlijk huis.
Zijn moeder gaf al aan mij niet te mogen en haar zoon te goed te vinden voor mij. Eenmaal daar wonende sloeg hij me, steelde mijn spaargeld van 5000 euro en plunderde mijn rekening, zodra hij geld rook van mijn salaris.

Ik ging naar het stadsdeel om een scheiding aan te vragen en die dame herkende me en moest lachen. Ze riep zelfs de man die ons huwelijk had gedaan en lachte:"Ken je haar, ze wil nu al scheiden."
Ik ben toen toch weggegaan bij mijn man. Ik zette mijn spullen op mijn werk en sliep die nacht (in september) in een park. Ik had steeds het gevoel dat ik zwanger was en dat bleek werkelijkheid.

Ik ging terug naar mijn man, omdat ik bang was dat instanties anders mijn kind zouden afpakken. Hij begon me bijna dagelijks te slaan en voortdurend te kleineren. Hij zei steeds dat ik niks waard ben, dat zelfs mijn ouders geen contact met me willen. Hij heeft me ook bijna in mijn buik gestoken, maar ik sprong en het mes kwam in mijn been terecht. Ik kwam erachter dat alles wat hij stal hij gebruikte voor drugs. Opnieuw ging ik weg.

Uiteindelijk bekende hij zijn drugsgebruik en zei te willen stoppen. Het is zo'n lang verhaal, dan worden jullie moe. Ik ging in ieder geval terug.

We zijn nu vier jaar verder. Ik heb twee heerlijke zoontjes gekregen, die helaas al te vaak getuigen zijn geweest van huiselijk geweld. Mijn man heeft in die vier jaar tijd misschien acht maanden gewerkt.
Hij zit alleen thuis, gebruikt drugs, vraagt zijn familie om geld en dwingt mij te werken naast mijn studie om niet nog verder in de schulden te raken. Hij heeft een schuld die gemakkelijk de 20.000 euro haalt.
Hij helpt niet financieel, huishoudelijk of met de kinderen en heeft nauwelijks aandacht voor ze.

Ik wil scheiden, maar wil graag tips van jullie over welke stappen, wat ik vooral wel en wat niet moet doen. Hoe ik aan een advocaat moet komen, terwijl ik amper geld heb enz.
Hij heeft wel eens gedreigd de kinderen naar Marokko mee te nemen, maar ze hebben geen Marokkaans paspoort en we zijn niet Marokkaans getrouwd.
Hij is hier geboren, maar hij heeft geen Nederlands paspoort.

Alvast bedankt.
reageer


:: MIRA :: donderdag 26 februari 2009 :: 11:29

Moslimama, bij een aantal advokatenkantoren vragen ze eerst of je betalend client bent maar bij Cleerdin en Hamer in Amsterdam gaan ze eerst over je probleem praten, dan komt de rekening.
Maar dat kan ook met een toevoeging zodat jezelf een minimaal bedrag hoeft te betalen afhankelijk van je inkomen. Het is een subliem kantoor met uitstekende advocaten
Verder als je bent getrouwd met een moslim en je krijgt kinderen zijn deze automatisch islamitisch of je nu wel of niet voor de Marokkaanse of Egyptische wet bent getrouwd dat is een wet van meden en perzen.

Succes gewenst.
MIRA

:: kattenliefhebster :: maandag 6 april 2009 :: 22:31

Beste dames en Muslimama ,

Ik vind het allemaal heel schokkend wat ik hier allemaal lees. Ik zit zelf ook in een soortgelijke situatie alleen, mijn exman heeft mij niet mishandeld. Hij moet me ook niet aanraken met één vinger want ik denk dat hij dan een blauwoog terug kan verwachten. Nee, hij wilde mij gebruiken voor het verkrijgen van verblijfspapieren. Daar ben ik net op tijd achtergekomen nog voor ik ging trouwen voor de nederlandse wet.

De makkelijke nederlandse wetgeving rondom gezinshereniging is denk ik bij veel illigalen het onderwerp van gesprek als zij hun tactieken bespreken. Ik denk dat deze mannen de nederlandse toelatingswetten nog beter kennen dan de rechters en advocaten en ook hoe ze die wetgeving zo goed mogelijk kunnen omzeilen en misbruiken voor hun eigen gewin.

Ik ben zelf streng praktiserend moslima en schaam mij voor het feit dat ik op deze site lees dat het toch ook telkens weer mannen zijn uit moslimlanden zoals: marokko, egypte, irak en landen uit het middenoosten.
Ik zou alle vrouwen willen adviseren nooit met dit soort mannen in zee te gaan. Het liefst zou ik flyers neer leggen bij de IND om vrouwen te waarschuwen tegen huwelijken met dit soort mannen die geen fatsoen hebben, ze praktiseren de islam maar half of helemaal niet, maar als het er op aan komt dan zijn ze ineens moslim. Volgens de islam zouden deze mannen helemaal niet eens naar een niet-moslimland mogen emigreren omdat een land waar je de gebedsoproep op straat hoort altijd beter is dan een land waar je dat niet hoort ook al heb je het daar misschien economisch minder goed.

En tegen Muslimama (ik kan je niet mailen dus laat ik hier maar een bericht achter) wil ik zeggen als je steun nodig hebt in je situatie dan kan je een mail sturen maar hulpaanvraag@moslimanetwerk.nl. Binnenkort zullen wij waarschijnlijk starten met een lotgenotencontactgroep over stukgelopen huwelijken of huwelijksplannen. Tijdens deze bijeenkomsten delen we ervaringen en geven we elkaar steun en daarnaast bestuderen we alle in and outs van het islamitisch huwelijk en wat de islam zegt over de verschillende situaties en hoe we onszelf in de toekomst weerbaar kunnen maken tegen dit soort satanische mannen.

Voor de niet-moslimvrouwen, deze lotgenotencontactgroep is alleen aantrekkelijk voor moslima's in zo'n situatie omdat we diep in gaan op de rechten en plichten van de man en de vrouw binnen het islamitisch huwelijk. Mochten niet-moslimvrouwen er toch in geinteresseerd zijn dan kunnen zij ook contact met ons opnemen en dan kunnen we bekijken wat we voor hen kunnen betekenen.

Nou dames, ik wens jullie allen veel sterkte!!

:: Muslimama :: donderdag 16 april 2009 :: 08:30

Dag dames,

Ik heb inmiddels een advocate via deze site die gespecialiseerd is in kinderrechten.
Ik wil kattenliefhebster bedanken voor haar steun. Het is inderdaad triest dat die mannen zich voordoen als moslim terwijl het 99% cultuur is al moet ik zeggen dat ze gelukkig niet allemaal zo zijn.

Mijn man ontkent alles en doet alsof er niks aan de hand is. Ik ben er ook achter gekomen dat hij een andere geaardheid heeft maar die familie doet alsof hun neus bloed.
Ik wil scheiden. Het is een stroef proces maar ik kom er wel.
Ik woon nog met hem hij doet alsof er niks aan de hand is en ik ook om de vrede voor mijn kinderen te bewaren.

Groetjes

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!