plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: ongehoorde lucht :: woensdag 18 februari 2009 :: 23:26 permalink


Ook ik ben een alleenstaande moeder van een dochter van 3. Vlak nadat ik wist dat ik zwanger was ben ik weggegaan bij mijn ex. Ik kon het echt niet meer aan dat hij continue zei dat ik het maar moest laten aborteren.
Mijn dochter werd geboren en hij liet niks van zich horen.

Nu na 3 en een half jaar wil meneer omgang. Dit heeft hij ook bij de rechter gekregen. Nu wil ik eigenlijk in hoger beroep gaan, maar vraag me af of dit zin heeft. Ik vind het zo erg dat vaders zomaar dat recht krijgen. Ik zal alles proberen dat dit mooi niet doorgaat. Wie kan mij daarbij helpen? Ik ben er echt moedeloos van.
reageer


:: Sims :: donderdag 1 april 2010 :: 23:41

Beste Ongehoorde Lucht, de (biologische) vader heeft altijd recht op omgang. De wet is hier heel duidelijk en dit recht kan slechts ontzegt worden als aantoonbaar wordt gemaakt dat hij het kind heeft misbruikt, ernstig heeft mishandeld of heeft aangezet tot het plegen van een delict. Al het andere is geoorloofd in Nederland, inclusief het mishandelen van de moeder, belachelijk!

Als alleen JIJ het gezag hebt, is de enige manier dit te ontkomen, met je kindje te verhuizen naar een ver, ver land. Want als je samen gezag hebt, mag je niet eens verhuizen naar een andere provincie (zonder zijn toestemming).

Als er geen contact is geweest, zullen ze waarschijnlijk het contact in de beginfase "begeleiden" en wordt er naartoe gewerkt dit steeds verder uit te breiden indien dit "goed" verloopt. Ik zou willen dat het anders was, rechtvaardigheid kent geen plek in de rechtzaal.

:: Natasha :: dinsdag 3 augustus 2010 :: 02:24

Ik heb dit zelf ook meegemaakt. Zat midden in de echtscheidingsprocedure en raakte zwanger van de tweede. Maar mijn ex-man had een nieuwe relatie en eiste dat ik abortus kon plegen. Als ik dat niet deed,volgde geweld met mogelijk een miskraam. Ik ben de gehele zwangerschap bij mijn moeder ondergedoken.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!