plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: elise :: zaterdag 14 maart 2009 :: 21:58 permalink


Mijn dochter is na een bezoekregeling niet meer terug gebracht en politie wil weinig doen omdat ik de civiele procedure moet doorlopen. Nu ben ik via jeugdzorg erachter gekomen dat hij dit al van plan was.

Ik heb aangifte gedaan van ontrekking uit het ouderlijk gezag, bedreiging, stalking, maar dan nog halen ze mijn dochter niet bij hem op. Ik ben aan het einde van mijn latijn.
reageer


:: chiara :: zondag 14 juni 2009 :: 15:38

Hoi, ik las bij Elise dat haar dochtertje na een omgangsregeling niet was teruggebracht. Mij is verleden jaar op moederdag het zelfde gebeurt. Doordat ex altijd bij rechtbanken modder gooit en mij zo slecht mogelijk afschildert, was het hoofdverblijf nog niet vastgesteld. Na 10 dagen heeft de politie haar gelukkig opgehaald.

Er is een kort geding geweest van de plaatselijke officier van justitie. Nu mag hij haar één keer per maand zien in onze woonplaats. Gelukkig heeft de raad van de kinderbescherming een positief raport over mij gemaakt en een negatieve over hem.

Het hoofdverblijf bij mij en één keer in de maand blijft gedurende 6 maanden doorgaan. Als het hoofdverblijf officieel is, kan je je kind de zelfde dag terugkrijgen,werd mij gezegt, maar de angst zal altijd blijven.

Chiara

:: Webmoeder :: zaterdag 3 oktober 2009 :: 14:28

Beste moeder,
tenzij jij en/of je kinderen in ernstig gevaar verkeren, is het af te raden om onmiddelijk naar Nederland af te reizen - mocht je dit overwegen - daar dit gezien kan worden als kinderontvoering. Wij raden je aan om contact op te nemen met het Centrum Internationale Kinderontvoering voor advies. Onder de link "U bent van plan met uw kind vanuit het buitenland terug te keren naar Nederland" op hun website http://kinderontvoering.org kun je alvast meer informatie vinden.

Als huiselijk geweld de reden is voor je relatieproblemen neem dan in ieder geval contact op met de Spaanse politie. Sinds 2005 zijn er speciale rechters aangesteld voor huiselijk geweld en worden daders strenger bestraft. Je zou dus serieus moeten worden genomen daar.

Sterkte,
webmoeder

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!