plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: vechtende moeder :: woensdag 5 september 2007 :: 20:59 permalink


Het is allemaal begonnen in augustus 2005. Toen zijn mijn ex-partner en ik gescheiden, onze kinderen waren toen 2,5 en 1,5. Het zijn een meisje en een jongetje. Tijdens ons samenzijn was er vaak huiselijk geweld in de vorm van wurgpogingen maar ook sexueel. Helaas kon ik niet eerder bij hem weg omdat hij meerdere malen gedreigd heeft met dat hij dan iemand iets aandoet etc.
Wat er verder nog bij komt kijken is het feit dat zijn vader een hoge functie bekleedde bij de politie. (dus justitie).

Nadat wij uitelkaar zijn gegaan, zou er aanvankelijk eerst een normale omgang plaatsvinden maar helaas kwamen de kinderen de eerste keer al overstuur terug en zei mijn dochter toen al pappa heeft mij au gedaan. Dit komt steeds vaker voor en de kinderen willen er niet eens naar toe.
Ik stop met de omgang en bied de vader aan om ze bij mij te bezoeken, maar dat wil hij niet en er volgt een rechtszaak. Gezien het feit dat er steeds meer zaken naar voren komen - oa sexueel misbruik van mijn dochter en verwaarlozing van mijn zoontje -, besluit de rechter dat vader de kinderen mag zien echter alleen onder toezicht van ZIJN ouders. Nou u kunt zich vast wel voorstellen dat de ouders gewoon weg gingen en de kinderen weer alleen waren met vader.

Een maand na de rechtszitting komt mijn dochter met een grote blauwe plek op haar achterste naar huis. Pappa heeft haar daar geslagen. Ik stop weer met de omgang, en bied hem weer aan de kinderen bij mij te zien, maar dat wil hij absoluut niet.
Dus volgt de tweede zitting. De rechter beschuldigt mij ervan dat ik de kinderen niet naar de vader laat gaan, en ik moet er weer gehoor aan geven.

Intussen is mijn dochter bij de GGZ die constateert dat er wel wat aan de hand is, de huisarts en de kinderarts hebben dat inmiddels ook geconstateerd en er wordt een melding gemaakt richting raad voor de kinderbescherming. Echter dit wordt door buro jeugdzorg tegengehouden, want de ouders moeten het onderling maar uitzoeken. Dus schip gestrand.
In juli komt mijn dochter weer thuis met allerlei verhalen over erecties en over hoe sperma smaakt, hoe weet een 3 jarig meisje dit, niet van mij aangezien ik geen partner heb en ik een vrouw ben.
Zij zegt ook duidelijk dat ze dat van pappa moet doen etc. Voor de derde keer ben ik met de omgang gestopt. En wederom vind er in augustus 2006 weer een zitting plaats. Hierbij zit ook de raad, en zij vinden het maar onzin wat ik zeg. Er moet gewoon omgang zijn, ongeacht wat ik zeg. De ouders van mijn ex worden zelfs gehoord terwijl er voor mijn ouders geen plaats is. Ik ga niet akkoord met de omgang en de uitspraak zou over 2 weken zijn, echter twee dagen later lag de uitspraak bij mijn advocaat op de stoep.

Ik moet meewerken aan de omgang anders krijg ik een dwangsom van 150 euro per keer, tot aan 2500 euro. Er wordt gijzeling geeist door de tegenpartij. Wat moet ik doen? De raad is er inmiddels bijgeroepen door de rechtbank maar daar doen ze niets, behalve mij in een kwaad daglicht zetten met de mededeling 'u beweert dat er sexueel misbruik is omdat u geen omgang met de vader wilt'.

Maar dat is het niet, er was en is nooit de intentie geweest om geen omgang te laten plaatsvinden, maar het moet gewoon veilig zijn. Doordat ik toch niet ging meewerken, bemoeide de raad zich er mee en besloot dat mijn ex-partner met zijn nieuwe vriendin de kinderen bij mij thuis moeten gaan bezoeken, ik ga hier mee akkoord.
En mijn ex ziet de kinderen bij mij thuis ongeveer 4 keer, dan wil hij ze weer bij hem thuis zien en de raad vindt dit goed. Ik stem met tegenzin in.

Inmiddels heeft de raad de forensische psychiatrie opdracht gegeven om onderzoek te doen en wel naar psychologische stoornissen van de ouders, of er sprake is geweest van grensoverschrijdend sexuele handelingen bij mijn dochter, etc. Het onderzoek begint en de onderzoeker zegt direct al dat mijn ex had beweerd dat ik een borderline stoornis heb, hij zegt ook direct: 'nou dat is zeker niet zo'. Maar ik heb inmiddels wel al de diagnose schizofreen, borderline en ADHD van mijn ex gekregen en dit werd ook op de zittingen genoemd.
Nu is het belangrijk dat u weet dat ik werkzaam ben als arts en dus echt geen persoonlijkheidsstoornis heb, en dat ik dit echt als laster ondervond.

Dan hebben we februari 2007 waarin het helemaal mis gaat, mijn dochter komt thuis met pijn aan haar vagina en ik kijk en inderdaad er zitten scheurtjes etc. Ik ga naar de huisarts die dit ook constateert. Ik stop nu de omgang definitief, hier was ik bang voor en door de trage werking van de jeugdzorg moest het dus weer gebeuren.
Ik doe aangifte bij de zeden maar de wachttijden zijn lang. Of duurt het zolang omdat mijn ex een zoon van een politiemedewerker is?

Ik heb inmiddels de eerste dwangsommen te pakken en ik zit al in de schuldsanering vanwege schulden die nog door mijn ex-partner gemaakt zijn. Dus heb niets om de dwangsommen te betalen. De deurwaarder komt en wil mijn inboedel opeisen. Maar gelukkig weet het saneringsbedrijf dit tegen te houden. Inmiddels is ook mijn dochter door de FPD (Forensisch psychiatrische dienst - BM) onderzocht en is ook daar bevestigd dat ze sexueel misbruikt is, men kan alleen niet definitief zeggen wie de dader is. Maar de vader kan niet uitgesloten worden en zij stellen voor omgang onder begeleiding van de jeugdzorg. Dit rapport is terecht gekomen bij de raad. En nu komt mijn probleem.

Deze raadsmedewerker neemt mij nog steeds niet serieus ondanks de gegevens van het rapport. Hij schrijft in zijn concept raadsonderzoek dat hij een OTS aanvraagd en dat de voogd dan mag beslissen hoe verder omgang verloopt. Ik heb daar hele grote vraagtekens bij. Waarom moet er uberhaupt een OTS aangevraagd worden, de ontwikkeling en veiligheid van de kinderen is bij mij niet in gevaar. Wel bij de vader, waar ook uit het onderzoek blijkt dat hij niet weet om te gaan met de kinderen en waarbij gedeeltelijk het daderprofiel overeen komt. De raad zegt nu omdat wij niet kunnen communiceren, moet er een OTS komen. Maar het is niet de communicatie die niet lukt maar het is de veiligheid van mijn kinderen. Die ook ondanks OTS in gevaar komt als de voogd beslist dat de vader de kinderen alleen mag zien.

De vrijwillige hulpverlening heeft gefaald wordt er beweerd, maar diezelfde hulpverlening werd steeds tegengehouden door buro jeugdzorg, met de vermelding dat moeten de ouders zelf maar regelen.

Ik vind dit alles weer een grote fout van de jeugdzorg waarbij de moeder nog steeds wordt beschuldigd en dat er zelfs een OTS word aangevraagd voor hetgene wat de vader heeft misdaan. En daar speelt wel degelijk mee dat mijn ex-partner zijn vader OOK voor de justitie heeft gewerkt.

Ik weet inmiddels niet meer wat te doen. Maar ben bang voor mijn kinderen.
reageer


:: onbekend :: zaterdag 12 juli 2008 :: 16:26

Ongeveer zo bizar is ons verhaal:

Klop, klop..Wie is daar? Ik ben van de kinderbescherming. Wat komt u doen?
Uw kinderen krijgen ots en misschien eventuele tijdelijke uithuisplaatsing.
Maar uit alles blijkt toch dat het met de kinderen goed gaat?! De kinderen zouden bedreigd kunnen worden in hun ontwikkeling.

??????

U heeft een nieuwe partner die de ouderrol vervult en daarmee verstoot u de vader. Dat is schadelijk voor het vaderbeeld wat de kinderen van hun eigen vader hebben en is helemaal uw schuld. U heeft zelf deze man uitgezocht als vader voor uw kinderen.

En u kunt maar beter niets meer zeggen, anders word het nog veel erger voor u.

:: Mel :: zondag 20 juli 2008 :: 18:41

Hallo vechtende moeder!
Damn, je verhaal lijkt mijn verhaal wel!
Ik besef dat je je verhaal vorig jr sept hebt geschreven; hoe is het nu met jou en je kids? En hoe is de rechtsgang verder gegaan?
Ik heb na 10 jr (en ong hetzelfde meegemaakt als jij) een omgang kunnen regelen van 1 keer in wk van half 4 tot 7. Dus geen nachten! Dat was heel belangrijk voor mij en vooral voor mijn dochter. Maar ook onderzoeken, ots-en, voogden, dwangsommen etc. Pff...
Misschien kan ik iets voor je doen/advies geven?
Hoor graag van je!
Grtjs Mel

:: MiNiRo :: zondag 2 november 2008 :: 21:13

Beste bezorgde moeders.

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets over onze situatie heb geschreven. Tot mijn teleurstelling lees ik de meest verschrikkelijke verhalen. Het maakt me zo ontzettend kwaad en ook bang! Waar dit allemaal heen.

De huidige situatie.

Het onderzoek met betrekking tot omgang vindt momenteel plaats door RvK. Onderzoek? Ik heb geen idee wat 'zij' onder onderzoek verstaan, want het lijkt meer op iets van mediation. De eerste brief die ik kreeg werd mij verzocht om even 'gezellig' met mijn ex om tafel te gaan zitten.
Ik heb de beste medewerker van de raad opgebeld en duidelijk aangegeven dat daar geen sprake van was. Een gesprek apart...of niet! Hiermee werd akkoord gegaan. Ik heb mijn verhaal kunnen doen. Gevoelsmatig werd mijn verhaal serieus genomen en hield ik een goed gevoel over. Todat mijn ex zijn verhaal had gedaan.

Wat mijn angst al was, blijkt waar.
De Raad heeft geen idee van wanneer ze in het belang van het kind handelen of gewoon domweg achter de wet gaan staan als het gaat om 'het recht van beide ouders op contact met kind'.
Het interesseert ze geen donder of het nou goed of slecht is voor het kind: het zijn gewoon een stel onwetenden bij elkaar.

Alles wat ik aandroeg waardoor ik ervan overtuigd ben dat omgang de ontwikkeling van mijn kind belemmerd, wordt regelrecht van tafel geveegd. Op het laatst werd ik gewoon 'agressief' tijdens het gesprek.

Maar ik houd mijn poten stijf. Dit feestje gaat niet door. Niks geen proefcontact of iets dergelijks.

Ik ben heel duidelijk geweest: ik heb letterlijk de woorden "laat mijn kind met rust" gebruikt!

Het kan me niet schelen wat ze 'adviseren'naar de rechter: ik laat niet toe dat ze mijn kind dat recht heeft op een gezond leven kapot maken. Ze bekijken het maar mooi.

Ook bij mij branden de vragen: halen ze mijn kind dan niet bij me weg? Wat gebeurt er als ik weiger? Maar ik ga tot het uiterste om mijn kind te beschermen.

Sterkte voor jullie. Samen staan we sterk

:: gestalkte moeder :: zaterdag 22 november 2008 :: 13:02

hoi vechtende moeder,

ik weiger ook mee te werken aan onbegeleide omgang, al meer dan een jaar weet ik het vol te houden. Een tijdje terug kreeg ik een dwangsom opgelegd en ik ben al meer dan 1000 euro kwijt, gelukkig is er een maximum van 2000 euro.
De raad heeft het hoofdverblijf bij mij geadviseerd in augustus dit jaar, voor de omgang moest het onder begeleiding via BJZ. Ik wilde daar aan mee werken totdat mijn ex mij in elkaar sloeg in de supermarkt waar mijn kind getuige van was.

Daarna zei ik nee, maar helaas heeft de rechter hem omgang gegeven, onbegeleid en ineens na een jaar zonder opbouw. Ik weiger dus weer maar ben wel bang voor wat ze kunnen gaan doen. Kinderen met pollitie ophalen doen ze niet. Het hoofdverblijf en gezagswijziging zou kunnen.
1 ding heb ik wel, de hulpinstanties staan achter de kinderen en dus achter mij.

Als ik je 1 tip mag geven, wordt nooit agressief tegen instanties want dan keer je ze tegen je. Blijf duidelijk en probeer het een richting in te krijgen.
Werk mee aan begeleide omgang, want om omgang te stoppen lukt bijna nooit! Omgang stoppen en hoofdverblijf wijzigen zijn de 2 moeilijkste dingen.

Ik wou dat ik een maand geleden tegen de rechter had gezegd van begeleide omgang want dan had hij nooit alleen ineens omgang gekregen.
Zeg nooit nee niets want dan red je het niet!

veel sterkte en groetjes van een gestalkte moeder

:: ongeruste moeder :: maandag 8 februari 2010 :: 17:42

Ik heb ook het nodige mee gemaakt qua omgang. Onderzoeken naar de ontwikkeling van mijn oudste, dwangsommen, beslagleggingen en nu heeft mijn ex via het amk ervoor gezorgd dat er een ots komt.

Je schrijft dat je misschien advies kan geven, nou ik sta open voor advies.

Alle moeders en kids heel veel sterkte en kracht!

:: teleurgesteld :: dinsdag 6 april 2010 :: 18:10

Ik maak nu hetzelfde mee mijn ex is pas uit de gevangenis wegens een overval en heeft gelijk een rechtzaak tegen mij aangespannen. Hij krijgt alle steun omdat hij zijn leven heeft gebeterd, heb net de eerste rechtzaak achter de rug en het leek wel een aanval tegen mij er werd hem niets gevraagd er werd ook tegen mij gezegd dat ik hem zelf had uitgezocht door de rechter er werd ook door de curator die er in het belang van mijn kind is dat ik te beschermend was. Er is nu mediation voor gesteld maar ik zie erg tegen dit op.

Rechten van het kind? Jaja rechten van de vader zullen ze bedoelen.

Groetjes een teleurgestelde moeder

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!