plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: chiara :: donderdag 3 september 2009 :: 19:41 permalink


Hallo, enige maanden geleden was er een dame op de site die vertelde over de wet van de Europese raad. Het gaat erover dat de Europese Raad de omgang met vader kan stoppen als de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind in gevaar zijn. Deze wet staat onder een artkelnummer in het (europese ?)wetboek. Weten jullie welke wet?

Deze dame vertelde dat er tijdens haar proces drie kinderrechters bijzaten en dat omgang met vader toen niet doorging. Mijn dochtertje is sexueel misbruikt door haar vader en hij dreigt haar nu wat te doen: in de trant van ik zie mijn kind niet meer en jij straks ook niet meer.

Toch moet ze een keer in de maand met hem mee. Die 1 keer per maand was gelukkig in mijn voordeel, maar helemaal stoppen kan het niet. Jullie snappen dat ik iedere maand een dag heb waarin ik niet leef, groetjes chiara
reageer


:: chiara :: dinsdag 13 oktober 2009 :: 18:08

hoi allemaal,

Ik heb de meest vreselijke verhalen gelezen, de een nog erger dan de ander.
wat kunnen we juridisch doen?

Kijk, we worden constant (ook door de rechters) afgeschilderd als wraakzuchtige vrouwen, ook al willen we alleen ons kind beschermen. Ik las van een dame zelfs dat als ze haar dochtertje van vier niet liet gaan, er zelfs de meest vreselijke consequenties aan hangen. Ik las zelfs uithuisplaatsing. We worden gedwongen onze dochters te laten gaan, op straffe dat ze zelfs eventueel naar vader gaan.

Misschien kunnen de rechters van de europese raad wat doen. Het is zo vreselijk krom. Na het weggaan bij een misdadige ex moeten we wederom de confrontatie met hem aan, ondanks de constante dreiging.
Er zijn genoeg vrouwen die ook post traumatische tress hebben en waarbij iedere confrontatie met de dader een verschrikking is.

Er moet een verandering in de wet komen. In spanje zijn alle mishandelaars per definitie niet meer in staat hun kinderen te zien, waarom hier wel? Welke jurist kan hier iets mee doen?

groetjes chiara

:: 0moe :: donderdag 7 januari 2010 :: 20:54

Laat me alsjeblieft iets weten als je iets hoort over deze Europesewet. Mijn dochter en ik proberen na melding van misbruik al jeren de omgang te vertragen . Maar ons komt ook de dag dat het kind wordt meegegeven aan een misbruikende vader, sterkte en vecht door!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!