plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: geschrokken haasje :: donderdag 10 september 2009 :: 13:26 permalink


Hallo.

Mijn situatie is als volgt. Ik denk dat ik met mijn echtgenoot (buitenland, niet-moslim) in een neerwaartse geweldsspiraal ben beland. Als ik hem iets vraag (beroep op hem doe voor bijvoorbeeld een knuffel, kus of steun) wordt hij boos. Wijst eerst met zijn vinger, begint te schreeuwen: "hoe durf je zo tegen mij te praten"en gooit dan met voorwerpen. Sinds een paar maanden neemt de ernst van zijn acties toe.

Eerst stond hij over me heen gebukt en sloeg in mijn hals. Hij ontkende dit later, was ongeluk. Daarna heeft hij op straat een fles water naar me gegooid en liep een paar dagen weg, was onvindbaar. Gisteravond vond hij het volume van mijn stem te hoog en gooide een mok. Daarna gooide hij me op de trap, achterover en pakte me bij mijn nek. Hij draaide mijn lijf om aan mijn nek. Ik wil dit niet opschrijven, maar het moet, anders ga ik ontkennen.

Het erge is: ik ben 4,5 maanden zwanger van hem. We zouden zeer binnenkort verhuizen naar nieuwe woning. Als ik hem aangeef, verliest de baby ook zijn/haar vader. Het ergste vind ik dat hij aan de buitenkant zo voorbeeldig is. Ik lijk eerder degene die sterk een eigen mening heeft. Hij komt geduldig over, is knap en welbespraakt.

Het engste vind ik: bij veel verhalen trapt de vrouw er weer in nadat ze is mishandeld. Dan gaat de man spijt betuigen, lijmen en dingen beloven. Mijn man niet. Hij vindt dat hij het recht heeft, lijkt wel of zijn geweten niet werkt. Ik word soms ook dagen doodgezwegen: passieve oorlogsvoering.

Wat staat mij, wat staat mijn onschuldige baby'tje te wachten? Wat is wijs? En, ik was toch HBO ér: mijn verstand lijkt wel verlamd. Ik weet niet of ik hem nu al uit huis moet zetten. Denk van wel. Ik schaam me ook. Sorry als dit verhaal hier niet hoort. Misschien niet juridisch genoeg. Maar ik durf er nog niet met vriendinnen over te praten.
Ik wil zo graag genieten van het wonder van in verwachting zijn. Ik ben zo geschrokken dat hij dit doet. Ik heb een handicap waardoor ik weinig energie en ben ook nog zwanger: weet niet hoe het verder moet. Bedankt voor het lezen.

Haasje
reageer


:: door de ogen van een kind :: dinsdag 15 september 2009 :: 23:00

Lieve Haasje.
Mijn geschiedenis is bijna hetzelfde als jouw verhaal nu. Ik wou dat iemand me toen kon zeggen wat ik nu tegen jou ga zeggen: twijfel niet, ga weg nu je nog kunt! Ga naar een blijf van m'n lijf huis en maak direct meldingen bij de politie van alle, maar dan ook alle geweldplegingen! Dit is héél belangrijk, omdat je dit bewijs later nodig zult hebben. Neem het a.u.b. van mij aan. Of zeg niemand iets, wis alle sporen, vergeet al je spullen, en ga naar het buitenland. Blijf daar minimaal 1 jaar om af te kicken van de macht die hij over je denken heeft en tegelijk is je kind nu veilig geboren en kun je in alle vrede beslissen wat je verder met je leven doet.
Dit is geen moment om te hopen op verbetering en verandering. Dit is je kans om te vluchten voor je leven en dat van je kind. Geloof me, je zult er geen moment spijt van hebben.
Weet je wat er kan gebeuren als je niet onmiddelijk handelt:

1. hij slaat jou nog meer en leeft zich volledig uit in andere creatieve moordpogingen van jou én je kind.
2. hij zorgt dat jij je zó schuldig voelt en zó schaamt dat je niet bij hem wegdurft. Je wordt slaaf van je eigen lafheid en verwardheid, ook al zal dat straks ten koste van je kind gaan.
3. de rechter kent het gezag toe en je kind moet naar hem toe voor omgang.
4. hij kan jou niet meer mishandelen, maar hij neemt er genoegen mee jouw kind te mishandelen. Zo slaat hij in feite 2 vliegen in 1 klap: hij mishandelt jou óók doordat jij jouw mishandeld kind iedere 2 weken bij elkaar kan vegen.
5. Verbeeld je maar niet dat er ook maar iemand is die je uit deze situate nog kan redden.

Ik kan je verzekeren dat jouw partner op dit moment een machtsspel om leven en dood speelt. Hij zal geen traan laten om het leven in jouw buik! Red jezelf en jouw kind. Dit is geen moment voor schaamte, schreeuw het van de daken!

:: miesje :: woensdag 7 oktober 2009 :: 22:10

geschrokken haasje en andere dames! Doe iets!
voor jullie zelf en voor jullie kindjes!

Luisterend oor nodig ....forum: www.alleenmaarzwanger.nl

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!