plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Bezorgde oma :: dinsdag 18 september 2007 :: 18:05 permalink


In 2005 werden wij in de nacht gebeld door onze dochter dat wij haar en het kind direct moesten halen want zij werden geschopt en geslagen door haar inmiddels ex-man.
Het begon allemaal toen mijn dochter erachter kwam dat hij een buitenechtelijke relatie had, hij was internationaal chauffeur en kwam alleen in de weekende thuis. Door een sms-je van zijn vriendin kwam zij erachter. Ze zijn toen in relatie-therapie gegaan en dit leek geslaagd.
Mijn dochter raakte inverwachting van haar tweede kindje en was daar zeer verblijd over, tot er een miskraam volgde. Een maand of twee daarop was zij weer zwanger, en dat leek goed te gaan, tot na de derde maand, toen ging het weer fout.

Zij sprak hierover met haar huisarts, en die zei toen dat het weleens van een sexueel overdraagbare aandoening kon komen. Hij had ongeveer 4 maanden thuisgelopen omdat hij aan aambeien geholpen werd en kon dan niet zolang in de auto zitten dus zat hij in de ziektewet. Dit was dus zijn verhaal tegen ons, maar die aambeien bleken dus genitale wratten te zijn.
Ze heeft hem hierover aangesproken en hij ging helemaal door het lint, sloeg en schopte erop los, mijn man heeft hen die nacht opgehaald.

De volgende dag is mijn dochter naar de huisarts gegaan en bleek een zwaargekneusde rug te hebben. Ze heeft aangiften bij de politie gedaan en tot onze verbazing is dit geseponeerd. Zij heeft ook een echtscheiding in gang gezet, en toen begonnen de problemen pas goed.
Hij hield alles, maar dan ook alles, tegen en frustreerde de hele boel. Onze dochter en kleindochter verbleven inmiddels bij ons in huis; we hebben voor hen verbouwd zodat zij op zichzelf zitten en toch beschermd zijn tegen hem.

Het ging allemaal goed tot de eerste uitspraak van de rechter die een bezoekregeling uitsprak, dat zou dan bij ons in huis plaats vinden. Mijn dochter was bij die bezoeken en er werd door hem niets anders gedaan dan gedreigd en gescholden. Zo zei hij dat hij er alles aan zou doen al was het een ontvoering van het kind, dat hij mijn dochter kapot zou maken, of hij zou haar een 9 mm op haar kop zetten, maar het kind zou hij krijgen.

Na die bezoeken was het kind totaal overstuur en ging zij apart gedrag vertonen. Ze wilde niet meer alleen slapen en was een angstig/agressief kind aan het worden.
Dit is toen met de huisarts overlegd en haar advies was om hulp voor het kind te gaan zoeken.
Haar therapeut heeft na 4 sessies het advies gegeven om naar een traumatisch hulpverleningscentum te gaan want er was veel meer met het kind aan de hand.
Mijn dochter heeft toen via het Advies en Meldpunt Kindermishandeling het psychotraumatisch centum in Dronten toegewezen gekregen en daar is het kindje in therapie gegaan. Na een aantal sessies kwam haar therapeut erachter dat het kind door haar biovader onzedelijk is betast. Hij heeft zijn vinger in haar plasser gedaan en hij 'heeft heel raar met zijn eigen plasser gedaan en dan kwam er allemaal plassetjes-prut uit'.

Mijn dochter heeft hiervan melding bij de politie gedaan,en het kind is in een speciale studio in Nijmegen verhoord, en weer is dit geseponeerd ondanks de melding van de therapeut. De bezoekregeling was inmiddels stopgezet door mijn dochter, dus nu kon het kind zonder zijn dreigementen haar verhaal kwijt en geholpen worden, tot de rechter weer besliste dat de vader het recht heeft om het kind te zien. Als de moeder hier niet aan meewerkt moest ze een dwangsom van 500 euro betalen.
Mijn dochter heeft een uitkering dus dat kon zij niet betalen. Daarop volgde weer een rechtzaak en nu was de uitspraak: kind naar de vader, zoniet een dwangsom van 1000 euro per keer. Wordt dit niet betaald, dan wordt de moeder in gijzeling gesteld. Dus u raadt het al: er is geen geld dus mijn dochter gaat drie dagen de gevangenis in.
Ik ben onmiddellijk met het kind naar een schuiladres gegaan, want als de eerste opvoeder er niet is moet de tweede opvoeder het kind hebben en dit lieten wij niet gebeuren.

We waren net op tijd weg, want nog geen uur later kwam de politie op verzoek van de man het kind halen. Mijn man en zoon zijn toen twee uur gehoord en hebben gelukkig niets losgelaten over onze verblijfplaats, mijn dochter kwam na 3 dagen weer vrij en 2 dagen later lag er weer een inning. Toen zijn de advocaat, de huisarts en op ons verzoek ook het AMK er achteraan gegaan en mijn dochter en kleinddochter zijn daarna op een veilige plek onder gebracht.
Het AMK heeft een nieuw onderzoek gedaan en dat bij de raad neergelegd. Deze is afgelopen week mee geweest naar de rechtbank en daar is duidelijk gemaakt dat het kind niet alleen naar haar biovader kan, en als de rechter dan toch een bezoekregeling wil, dan alleen als de therapeut vindt dat het kind daar aan toe is.

Nu heeft de rechter besloten dat de vader a.s. dinsdag naar Dronten moet voor een intake [hier heeft hij inmiddels al vier uitnodigingen voor liggen, maar hij heeft steeds geweigerd eraan mee te werken]. Het kind moet donderdag voorbereid worden voor een confrontatie en over 14 dagen moet zij hem ontmoeten...
Wel, wij houden ons hart vast voor wat dit kindje nu weer moet meemaken. Het gaat nu zo goed met haar, ze is vrolijk, heeft geen agressie meer en leert goed op school. Ze is 6 jaar en zeer pienter, roept al vanaf het begin ik wil Wilbert - zo heet haar biovader - nooit meer zien, dus hoe dit afloopt...?

Hij was altijd zeer hardhandig met haar en mijn dochter moest haar altijd tegen hem beschermen, de tweede gijzeling is intussen niet doorgegaan dit hebben boven genoemde personen en instanties weten te voorkomen, maar de dwangsommen blijven staan en zijn inmiddels opgelopen tot 20.000 euro. Een hoger beroep is versneld aangevraagd maar vind pas plaats in november.

Wel wil ik nog even laten weten dat RTL 4 een programma hierover aan het voorbereiden is en het misschien heel belangrijk is dat jullie hier ook in worden betrokken. Er moet vooral vooral meer aandacht voor Den Haag komen en waar zij mee bezig zijn: een moeder die haar kind wil beschermen wordt gewoon de gevangenis ingegooid en de dader loopt fluitend verder.
Je mag in dit land wel je kind kapot maken maar niet beschermen. Laat de kreet zijn: 'LUISTER NAAR EEN KINDERSTEM, HUN HART SPREEKT'.

Hartelijke groeten van een zeer bezorgde oma.
reageer


:: andere bezorgde moeder :: dinsdag 18 september 2007 :: 11:31

Beste bezorgde Oma,

Ik snap niet hoe het kan dat de rechter maar een omgangsregeling blijft afdwingen terwijl er duidelijk door de hulpverlenende instanties wordt aangegeven dat het niet goed is voor het kind. Ik snap zo wie zo niks van het hele familierecht. Mijn ervaring is dat ze alleen maar kijken naar de vader. Een vader heeft recht op omgang dus we drukken er gewoon een omgangsregeling doorheen ongeacht of het goed is voor het kind.

Mijn ervaring met de Raad voor de kinderbescherming is dat je aan hen ook echt helemaal niks hebt. Bij mij hebben ze besloten aan de hand van een gesprek dat alleen maar ging over de gezamenlijke schulden dat er een proefomgang moet komen. Ik heb op dit moment dus ook alle hulpverlenende instanties die betrokken zijn bij mijn zoontje (hij is ernstig ziek) ingeschakeld. Ze zullen over mijn zoontje vandaag nog een spoedbespreking gaan houden omdat de hele gang van zaken niet klopt.

Mijn ex werkt nergens aan mee. Gegevens die hij moet opvragen omtrent zijn psychiatrische verleden komen maar niet en hier zijn ze al een jaar mee bezig. Het intereseert de raad niks dat hij psychisch niet in orde is.

Ik hoop voor u en uw dochter dat alles in orde gaat komen. Maar het rechtsysteem in Nederland klopt niet.

Groetjes een andere Bezorgde Moeder

:: I. :: woensdag 24 oktober 2007 :: 13:09

ik kan jullie goed geloven dat het kind heeft afgezien. Misbruikt worden door je vader is niet prettig en kan haar best begrijpen: heb het zelf mee gemaakt. Maar zet je er boven meid, jij hebt nog je familie ik was door iedereen in de steek gelaten...

Groetjes I.

:: Bezorgde oma :: vrijdag 22 februari 2008 :: 00:06

Morgen [05-11-2007] is er weer een rechtzaak van mijn dochter en kleindochter, in dit geval gaat het om de kwestie dwangsommen.
Na de eerste gijzeling (lijfsdwang/opsluiting BM) van mijn dochter kwam er na de tweede oproep de hele boel opgang, huisartsen/therapeutische centrum/amk/kinderbescherming/advocaat/ school, ze gingen allemaal met elkaar in overleg, en hebben een week lang mijn dochter en kleindochter uit huis geplaatst, ook al omdat mijn dochter een darminfectie in de gevangenis had opgelopen, toen ze beter was heeft ze zich weer beschikbaar gesteld maar ze hebben haar tot nu toe niet weer opgehaald.

Het amk heeft naar aanleiding van dit alles en op ons verzoek een nieuw onderzoek gestart en heeft een raport naar de Raad van Kinderbescherming geschreven. Deze zijn ook een nieuw onderzoek gaan doen en zij zijn mee naar de rechtbank gegaan om verslag uit te brengen en advies te geven. Dit heeft in zo verre goed uitgepakt voor mijn kleindochter dat zij niet naar haar bio-vader hoeft, maar dat zij wel onder toezicht van haar therapeut een keer in de 14 dagen hem een uurtje moest zien, zolang de therapeut dit verantwoord vond.

De eerste keer was meneer een half uur te laat, de tweede keer wilde mijn kleindochter niet, maar toch geprobeerd en de derde keer is zij na 5 minuten weggelopen en heeft duidelijk te kennen gegeven dat zij hem nooit meer wilde zien. Nu is haar therapeut bezig met haar om nog een keer met hem te praten en hem te confronteren met de dingen die hij met haar heeft gedaan. Wat morgen betreft: ze proberen de dwangsommen nietig te laten verklaren, wat de omgang betreft: die wordt nu door de therapeut gestopt, dat komt in december weer voor, dus al met al nog lang geen rust hier.

:: Dianad :: donderdag 2 oktober 2008 :: 19:42

Ik weet precies in wat voor een ellende U nu inzit! Ik ben ook een moeder die een dwangsom opgelegd heeft gekregen. Ik zou de kinderen opstoken tegen de vader, wat niet zo is! Ze willen gewoon niet naar de vader. Ik ben nog in afwachting voor het hoger beroep die ik aanga tegen die dwangsom,die mij twee jaar geleden is opgelegd.

Nu twee jaar later is bij mijn dochter de maat vol, ze wil niet meer. Zoon gaat wel,dochter is nu 15jr. Precies zo als U vind ik dat de rechters moeten luisteren naar het kind!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!