plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Sil :: zaterdag 31 oktober 2009 :: 21:44 permalink


Hallo moeders,

Ik heb een kind van bijna 1 jaar en de "verwekker" is bezig om een omgangsregeling en erkenning af te dwingen bij de rechtbank. Ik ben aan het wachten op een datum. De reden dat ik dat niet wil is omdat ik een zeer gewelddadige relatie met hem heb gehad, en dat is nooit veranderd, hoeveel kansen ik ook heb gegeven. Ook tijdens m'n zwangerschap ging dit door. Ook heeft hij een crimineel verleden en is zo vaak onder invloed, hij heeft geen benul van wat voor schade al deze dingen zullen doen bij een klein kind.

Ik hoop hier meer verhalen te lezen, misschien wat tips voor de rechtzaak op te doen. Ik ben zo nerveus. Ik ga knokken tot het einde, maar ik ben wel erg bang. Liefs, Sil.
reageer


:: C :: dinsdag 3 november 2009 :: 00:24

Hey Sil

Jouw verhaal lijkt wel veel op dat van mij. Ik ben ook aan het wachten tot de rechtspraak
en ben super nerveus!

Maar als jij bewijzen hebt dat je ex niet in staat is om een kindje op te voeden
heeft hij weinig kans.

Verwekker is niet genoeg om omgang te krijgen. Al moet je met hem langer als 6 maanden hebben samen gewoond en hij moet aantonen dat hij familylife heeft met je kindje. Zo niet kan hij weinig

Zo is het ook bij mij het geval. Mijn ex weet dat hij deze zaak gaat verliezen en heeft al de volgende aangespannen en dan doet hij zich voor alsof hij de slachtoffer is.

groetjes C

:: Sil :: dinsdag 17 november 2009 :: 12:29

Hey C,

Wat goed dat je weet dat je ex heel weinig kan! Dat klinkt positief!

Mijn situatie is anders, omdat ik 2 jaar geleden wel samengewoond heb. Maar nooit met het kind en ook niet tijdens de zwangerschap.
Dat hij geen familylife heeft kan hij van tafel gooien met het argument dat ik hem die kans niet heb gegeven om die band met het kind op te bouwen. (Terwijl ik om veiligheidsredenen dat niet toegestaan heb, en de keren dat ik het probeerde kwam hij niet of onder invloed). In combi met een slachtofferrol valt een rechter daar toch wel voor, die wilt nooit het vader uit beeld hebben en als een "vader" dan zielig doet en aangeeft omvang te willen...
(Ik lees trouwens bij uitspraken van rechtzaken dat áls vrouwen al winnen het altijd pas in hoger beroep is, ik denk dat het dit een hele lange strijd bij mij zal worden, maar ik probeer rustig te blijven).

Onder toezicht kan hij m'n kind ook nog bezoeken, met iets van jeugdzorg erbij.
Ik heb van meerdere advocaten ook gehoord dat als hij voor de rechter gemotiveerd aangeeft vandaag dingen te veranderen (drugs bv) dat je dan als vader al een kans krijgt, aangezien die nieuwe wet er sinds dit jaar door is. Rechters proberen álles om de vader wel in beeld te houden. (Ik begrijp het wel, maar dan moet je ook spreken over een vaderfiguur, niet een verslaafde die geen normaal leven leidt en z'n eigen prioriteiten altijd boven die van een kind zet).
Ze geven vaders dus veel kansen, terwijl er al genoeg bewijzen zijn dat ik die gegeven heb.
Het is ook zo afhankelijk wie je treft als rechter! Maar ik ga ervoor vechten, ik weet dat ik goeie gegronde redenen heb en m'n advocaat ziet dat ook.

Het is "fijn" om te lezen dat meer mensen in een soortgelijke situatie zitten, dat sterkt je ergens. Je staat er niet alleen voor, meerdere vrouwen gaan hier doorheen. Ook al steunen andere mensen je, het is toch anders dan iets van iemand horen die exáct weet wat je voelt en meemaakt.

Heel veel succes iig C!

Liefs, Sil.

:: mello :: woensdag 10 maart 2010 :: 15:52

Dit is zo herkenbaar voor mij het lijkt wel of ik het zelf geschreven heb.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!