plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: doodsbange moeder :: dinsdag 18 september 2007 :: 18:06 permalink


IK BEN DOODSBANG!! deze woorden zie ik over me scherm schieten, ik heb net een mailtje met jullie adres van een goede vriendin gekregen. Ik zit echt al dagen op van de zenuwen want vandaag om 11 uur heb ik een rechtzitting over de omgang van me jongste zoontje met mijn ex.
Zo toevallig dat ik dit nu voorgeschoteld krijg. Ik sta overal alleen voor met m'n 3 jongens en ik doe zo erg me best om alles goed te kunnen doen voor hen. Ik heb 3 jaar huiselijk geweld meegemaakt en mijn oudste zoon (niet van m'n ex) is ook door hem mishandeld. Ik ben als de dood voor hem.
Hij heeft gedreigd om m'n kleintje te ontvoeren en om hem van me af te nemen.
Overal praat hij slecht over me en blijft hij me kleineren.
Ik ben zo bang dat de rechter niet wil inzien dat hij niet normaal kan fuctioneren en geen goede vader is.
Maar ik ben van de ene kant blij dat ik nu zie dat er wat aan gedaan wordt dat er moeders zijn die het beste willen voor hun kinderen en die er ook voor willen en kunnen vechten.
reageer


:: ivy :: donderdag 20 september 2007 :: 07:58

Ik leef met u mee. Ik zit in een andere positie met mijn dochter, ook niet prettig. Sterkte met de uitspraak. Ik bid dat de uitstpraak in het voordeel is van u en uw zoontje.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!