plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: ella :: zondag 10 januari 2010 :: 18:27 permalink


Inmiddels is, naar ellenlange rechtzaken, mijn zoon onder toezicht gesteld....een OTS dus!
Waarom? Omdat de vader dat eiste en men omgang boven de gezondheid van kinderen steldt. Nu komt jeugdzorg weer om de hoek kijken. Mijn zoon wil niks meer van zijn vader weten en er absoluut niet naar toe!!

Maar als verzorgende ouder ben je verplicht mee te werken want anders plaatsen ze zoon lief gewoon uit huis! Het is werkelijk triest gesteld in Nederland. Vele rechten maar nul plichten! Voor de eisende partij geen alimentatie, helemaal niks, alleen enorm pesten! Is er nou niemand in Nederland te vinden om daar tegen te gaan strijden? Samen sterk tegen onterechte omgangs eisen?!
reageer


:: snoopy :: dinsdag 2 februari 2010 :: 18:45

Ons hele hulpverleningssysteem in Nederland schiet zijn doel voorbij. Mijn mening is dat de agressoren beschermd worden en de slachtoffers geofferd worden,want dat is toch veel gemakkelijker? Zelf nadenken kunnen ze niet meer.

:: ahalkus :: maandag 8 februari 2010 :: 04:23

Ja ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb te maken met een ex-partner die strijdbelust is en de hele tijd rechtszaken aanspant en ots eiste.
Bijna vijf jaar heb ik te maken gehad met jeugdzorg en kinderbescherming.
Eindelijk, na vier en een half jaar, kwamen zij er achter dat de vader iedere derde gebruikt om tegen mij op te zetten incl hulpverleners en instanties.

Desondanks breidde de hoge raad de omgang met mijn zoontje uit, terwijl mijn zoontje al die tijd heeft aangegeven niet te willen en het zwart op wit staat dat de vader strijd veroorzaakt.
De hoge raad ging volkomen voorbij aan het onderzoek dat daaraan vooraf gegaan was: het verzoek tot gezamelijk gezag of anders mij het gezag te ontzeggen, want dat wilde de vader.

Ik weet dat hij met buitenlandse contacten bezig is. Nu gaat hij weer een verzoek indienen om een reisdocument mee te krijgen van zijn zoon. U snapt dat ik daar geen toestemming voor wil geven omdat ik ontvoeringsangst heb ivm strijdlust vader.
Ook zegt de vader zelf weekenden af om vervolgens dwangsommen te eisen van mij en net te doen alsof ik weiger. De omgangs-ots is beeindigd en uit onderzoek is gebleken dat mijn zoon maar 1 nacht in veertien dagen aankan maar de hoge raad heeft het uitgebreid met vakanties.

Ook financiel lukt het me niet meer de rechtzaken te bekostigen. Zelf heeft de vader een constructie bedacht om geen alimentatie voor zijn zoon te betalen en hij dreigt mij dood te procederen.
Niemand steekt hier een stokje voor en de zielige verhalen van die vaders maken me kotsen - alsof de vaders soms zelf niet de oorzaak zijn van onstane situaties en verplichtingen niet nakomen maar wel hun recht zien.

Het rechtsysteem werkt erg geconditioneerd, omdat de varhalen over moeders zo zijn en ze zijn er ook wel natuurlijk, die per definitie weigeren mee te werken en dan gaat het rechtsysteem er maar van uit.
Vaders zijn erg goed over het algemeen in zielig doen, maar laten vaak de moeders wel alleen voor de kinderen zorgen. Ook die kant is er
dus moet het altijd per geval bekeken worden

Ik moet dus alleen voor mijn kind zorgen en de vader zit mij al vijf jaar zwart te maken bij mijn zoon en omgeving en instanties en kapot te procederen.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!