plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: veuniks :: dinsdag 9 februari 2010 :: 21:43 permalink


Ik wil jullie allemaal oproepen de krachten en ervaringen te bundelen.
We staan namelijk samen sterker dan je denkt. Klagen en ervaringen delen via deze site en andere sites is een begin maar voor concrete veranderingen binnen het rechtssysteem is meer nodig.
Ik heb me zojuist aangesloten bij reageerster RAM.

Wie doet er mee? Geen verzoek maar een bevel!

Je hebt het recht als moeder je kind te beschermen. Wat de rest allemaal voor je probeert te bepalen, nooit aan toegeven. Jouw kind gaat eraan. Is de wereld weer een psychopaat rijker. Realiseer je dat het kind niet in staat is om zichzelf te beschermen. JIJ moet dat voor hem/haar doen.

Ik ben erachter gekomen dat de verwekker van mijn kind een persoonlijkheidsstoornis heeft. Ik heb alle info via sites en boeken doorgespit. Misschien dat er bij jullie ook een licht gaat branden als je je verdiept in deze materie. Het heet: NARCISME. De verwekker in deze situatie heeft een andere richting te pakken en dat is: PERVERS NARCISME. Pervers staat in het Latijn voor: omkeren.

Hij zal altijd het tegenovergestelde zeggen dan van wat hij werkelijk heeft gezegd of gedaan. Bijvoorbeeld: Ben je een hoer? Dan bedoelt hij eigenlijk: ik ga vreemd.
Alles wat hij tijdens de zitting aan info/producties in de verdediging gooit wordt omgedraaid. Sommige stukken had ik b.v. zelf als tekst in kunnen zetten want hij beweert continu het tegenovergestelde.
Deze man heeft me systematisch psychisch en fysiek kapot proberen te maken.

Op een gegeven moment ging ik werkelijk aan mezelf twijfelen, werd depressief en ben ik zwanger en al gevlucht. Ik dacht liever alleen leven met een gezond kind dan samen met zo'n agressor een beschadigd kind.
Hij probeerde via manipulatie, intimidatie, vernedering, kwetsende opmerkingen in het bijzijn van publiek of stiekem, leugens, vreemd gaan, mij te breken, mij afhankelijk te maken, isoleren van mijn vertrouwde omgeving/vrienden en kennissen.
Iedereen in zijn omgeving stelde zich onderdanig op. Zijn wil was altijd wet.

Nadat ik was gevlucht heeft hij me bij iedereen zwart gemaakt. Hij stalkte me wekelijks met brieven. Met oh zo zoete teksten en sprirituele one-liners.
Niet intrappen hoor. Dat is alleen een tactiek om weer een ingang te vinden zodat hij bewijsmateriaal kan verzamelen om een zgn familylife neer te zetten.
Ik heb toen ook aangifte gedaan bij de politie over dit stalken. Ik werd er echt misselijk van en depressief. Zelfs na mijn vluchtactie bleef hij doorgaan met vernederen en dreigen. Ook al waren deze verpakt in zoete woorden. Nog bedreigender.

In een gezonde situatie ben ik altijd voor een contact met beide ouders in dit geval vrees ik voor de ongezonde resultaten van een dreigende omgangsregeling. Deze wordt momenteel afgedwongen via een dwangsom. Dit terwijl mijn hoger beroep bijna zal plaats vinden. Het betreft hier een tijdelijke omgang, die inhoudt dat ik het kind iedere zaterdag zonder toezicht (ze kent hem niet eens) drie uur lang aan een vreemde meegeef. Doe ik dit niet dan betaal ik 800 per geweigerde omgang.

Dit is toch de omgekeerde wereld? En deze man heeft trouwens genoeg geld en...geniet status, helaas.

Ik heb nooit met hem samen gewoond. Wel regelmatig gelogeerd. Wat ik ook aan feiten tijdens de zitting inbreng, ze nemen me niet serieus. Zelfs mijn advocaat geeft aan dat dit niet de reguliere wijze is waarop alles zich voltrekt.

MENSEN wakker worden het is tijd om actie te ondernemen. Je bent er wel degelijk debet aan als je je laat voorschrijven via een nepstaat, neprecht hoe te leven en hoe je kind te laten mishandelen/misbruiken incl. jezelf.

Amen.

Dus aansluiten bij onze actiegroep/vereniging/partij what ever! Durf in je kracht te staan!
reageer


:: Roos :: vrijdag 12 februari 2010 :: 21:30

Ook de verwekker van mijn kind heeft een narcistische persoonlijkheidstoornis.
Wat een herkenning!! Mijn ex krijgt dus ook een omgangsregeling. Dat ik in een blijf van mijn lijf huis heb gezeten is verleden tijd en moet ik vergeten. Alles in het belang van het kind. Wat is het belang van het kind? Wat de rechter vindt?

:: Lies :: woensdag 7 april 2010 :: 21:41

Dit kon mijn verhaal zijn! Ook ik weet inmiddels wat het is om voor de rechter te staan met een narcistische vader. Verdrietig en kwaad omdat mijn kind en ik niet serieus genomen worden door een rechter en mijn zoon zal over 2 weken gedwongen met zijn vader mee moeten gaan. Ik weet me geen raad.

:: achja :: zondag 1 augustus 2010 :: 14:23

Zeer herkenbaar. Ben met mijn beide kinderen in december het huis ontvlucht. Na de zoveelste bedreiging heb ik voor de kinderen gekozen. Ook mijn ex-man sloeg veelvuldig en dat terwijl de kinderen er vaak bij aanwezig waren. In de rechtbank loog hij over alles; hij zorgde zo goed voor de kinderen, had het huis nodig voor z'n werk (hij werkt voor 80% zwart ben ik achter gekomen) enz enz.

En wat doet de rechter? Juist, hij mag gewoon een bezoekregeling ondanks dat er inmiddels diverse bewijzen zijn van zijn gedrag. Ik moet vertrouwen hebben dat hij nu niet met z'n zatte kop in de auto stapt met de kids, niet zijn nieuwe partner in elkaar slaat waar zij bij zijn.

Alimentatie betaalt hij niet; kan hij zogezegd niet, terwijl mijnheer meer dan 20.000 Euro per maand verdient. Ja heel zielig dat hij zo ontzettend verdriet heeft... Zielig dat hij in zijn grote BMW rond rijdt en mijnheer de directeur uithangt. Ik wil en kan dit niet! Waarom worden de mensen met de grootste mond en de beste leugens toch altijd gelooft?

:: Sylvia :: woensdag 8 januari 2014 :: 08:02

Ik ben 18 jaar samengeweest met een narcist 18 jaar heeft hij mijn eigenwaarde afgenomen, na de scheiding financieel uitgekleed en nu wilt hij mijn dochter afpakken.
HELP
Wat kan ik doen? Ik heb al aangifte gedaan tegen geweld en bedreiging met pistool omdat ik zo bang voor hem ben heb ik dit toen ingetrokken. Nu een jaar later begint de elende van voor af aan en nu wil hij onze dochter.

HELP

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!