plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Andréa de Jong :: dinsdag 18 september 2007 :: 13:21 permalink


We hebben dezelfde zorgen in België, ik zou niet willen dat men elders denkt dat het hier beter gaat. Onlangs werd een kindje van school gehaald, terwijl de moeder op haar werk was, nadat ze naar Frankrijk was gevlucht naar haar ouders.

De moeder had een aanklacht wegens incest gedaan, maar de vader, een schooldirecteur uit Antwerpen werd vrijgesproken en hij mocht het kind gaan ophalen met de de deurwaarder.
Op verzoek van de Kamer van Deurwaarders is deze tussenkomst door middel van de deurwaarder verijdeld, omdat dit te schrijnend zou zijn. Uiteindelijk werd de operatie uitgevoerd met de plaatselijke politie en iemand die een omgangsruimte in België wilde gaan runnen en zich als deskundige heeft opgeworpen.

Nadat zij zelf bij de actie aanwezig was waarbij het kind van de moeder werd weggehaald, zou deze zelfde 'deskundige' de moeder begeleiden (sic!) in het contact met het kind.

Het artikel stond in alle kranten: applaus op alle banken! Behalve voor de slachtoffers natuurlijk.

Zie ook http://mti-online.be
reageer


:: Webmoeder :: woensdag 19 september 2007 :: 17:19

ter informatie:
Andréa De Jong is de schrijfster van 'De Perfecte Misdaad, Incest tussen Misvatting en Werkelijkheid', 20 jaar werken met moeders van incestslachtoffers.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!