plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: standvastige moeder :: donderdag 20 september 2007 :: 22:50 permalink


Vraag de RvK en jeugzorg eens waar de kinderbescherming voor staat. Op de vraag waar is het recht van het kind krijg je te horen: de vader heeft het recht. Dus de zin "handelen in het belang van het kind"" het klinkt leuk maar ze doen er niets mee.

Mijn eigen ervaring is alle gesprekken op camera vastleggen en ze daar op pakken. Hiermee kun je aantonen wat er daadwerkelijk gezegd is in de gesprekken, want deze mensen verdraaien werkelijk alles.

Met het cameramateriaal heb ik ze onder druk gezet. Wat ik hiermee wil zeggen is: hou voet bij stuk, laat je niet van de wijs brengen en niet bang maken met bedreigingen dat ze je kind bij je weghalen.

Ik heb het hiermee gered. Na 3 jaar vechten en ots kwam de raad tot de conclusie dat omgang niet bevordelijk is voor de opvoeding van mijn kind. We hebben al 6 jaar geen omgang met mijn ex.
reageer


:: Engelen :: woensdag 24 oktober 2007 :: 18:06

Ik moet deze weg ook gaan bewandelen. Heb binnenkort hoger beroep, vraag om therapie en omgangshuizen al ik dan persé mijn dochter omgang zal moeten laten hebben met deze mishandelaar.
Kan ik eisen mee naar binnen te gaan in het omgangshuis? Hoe help ik mijn wanhopige dochter van 7?
Kunnen jullie mij ook zeggen tot welke leeftijd deze nachtmerrie doorgaat? Gaat dit door tot 12 of mag ze bij 10 jaar al haar mening geven? Inmiddels zit ik met een loonbeslag van 5000 euro mijn kind en ik gaan falliet hoe stop ik deze nachtmerrie, zonder dat mijn kind nog meer schade oploopt?

:: karlijn :: dinsdag 12 augustus 2008 :: 23:58

Kinderbescherming doet niet aan waarheidsbevinding. Ik had zelf ook diverse cameraopnames, emails, sms-en ter bewijsvoering. De RvdK vertelde me dat ik die rustig thuis kon laten, daar deden ze toch niks mee. In feite komt het erop neer dat je geen poot hebt om op te staan. Indien je ex een manipulator/pathalogische leugenaar is kun je inpakken.

Ook is mij inmiddels onduidelijk geworden wat de waarde van ouderlijk gezag is. Ik heb zelf alleen het ouderlijk gezag. Mij werd verteld dat míjn verantwoordelijkheid bij zíjn voordeur ophoudt. Ook al wordt mijn zoontje verwaarloosd, kiezen uit 2 kwaden (geen omgang met de vader of lichamelijke verwaarlozing) heeft bij RvdK de voorkeur voor lichamelijke verwaarlozing, aangezien geen omgang met de andere ouder psychische klachten kan opleveren.

Wat levert lichamelijke verwaarlozing dan op? Zal mijn zoontje over een paar jaar zijn vader bedanken voor deze verwaarlozing? Of wordt dat ook omgezet in psychische klachten? Mijn conclusie is dus een expartner die manipuleert en een KvdB die blijkbaar enkel een opdracht moet uitvoeren in het kader van werkverschaffing. Om wiens belang gaat het nu eigenlijk?

:: standvastige moeder :: woensdag 13 augustus 2008 :: 21:31

hallo karlijn
ik heb je verhaal gelezen,
het is diep treurig dat de RvK en jeugdzorg zo met onze kinderen omgaat, het zijn immers niet hun kinderen.
maar mijn raad is : vraag de RvK wie van hun met naam en toebehoor je zoontje mag bedanken dat zij het op hun geweten hebben dat hij is verwaarloosd door zijn vader en vraag hun ook of zij dit op hun geweten willen hebben en dat er dan wel eens een vervol procedure kan komen en dan tegen hun.Voor nalatigheid.

Zij mogen alles tegen jou zeggen dus jij ook tegen hun.
Zij drukken jou in een hoek en jij doet dit ook terug.
Wie namelijk dreigt met dingen kan ook weer terug gedreigt worden toch?? en je doet niemand kwaad je beschermd alleen je zoon.

succes en veel sterkte

grt. standvastige moeder

:: chinnamouw :: zaterdag 20 juni 2009 :: 20:52

Ik heb zelf het noodige meegemaakt, de maatschappij lijkt wel mishandeling, incest, vrouwen en kinderen op straat zetten, en ook nog rvk op hun dak. Moeders krijgen dan teveel tegenwerking. Wie of welke instantie kan enig kracht bundelen dat vrouwen hun rechten krijgen en niet als tweederangs burgers gezien en behandeld worden?

Slachtofferhulp bied geen praktische hulp
instanties tegen huiselijkgeweld idem ditto
politie verergeren het probleem
RVK/jeugdzorg bedreigen moeders om hun kinderen af te pakken
teveel maatschappelijkwerkers die niet deskundig zijn
VETO rechten schijnen niet te werken
Rechters snoeren vrouwen hun mond

dus, waar kunnen de moeders heen voor praktische hulp?

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!