plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Chantal :: dinsdag 13 juli 2010 :: 09:14 permalink


Ik ben moeder en heb een zoontje van 6 maanden. Mijn ex-vriend mishandelde me tijdens mijn zwangerschap. Met 4 maanden ben ik gestopt met de relatie heb toen een melding gemaakt bij de politie. Ik deed geen aangifte toen en ik heb vervolgens niks meer vernomen van mijn ex (ik heb veel bewijzwen van mijn verloskundige, buren, etc.).

Ik heb, toen ik bevallen was, wel aangifte gedaan. Ik heb altijd heel erg in angst geleefd en toen ik zwanger was heb ik die aangifte nooit gedurfd omdat hij me dreigde het kind uit me buik te schoppen. Mijn ex is niet vervolgd en nu een paar weken geleden krijg ik een brief van een advocaat dat hij het kind wil erkennen, een omgangsregeling en gezag. Ik ben zo bang!

Ik kreeg zaterdag een brief van zijn advocaat dat hij alles betaald zou hebben voor die kleine maar ik heb echt nooit wat gehad voor het kind. Hij beweert daarin dat hij het kinderkamertje betaald heeft. Gelukkig heb ik alle bonnen en afschrijften en heeft mijn moeder het kamertje betaald.
Hij liegt en dat kan ik bewijzen.

Iedereen zegt: "Hij doet dit om jou terug te pakken omdat jij aangifte heb gedaan."
reageer


:: kitty :: maandag 30 augustus 2010 :: 14:35

Ik lees net jou verhaal en heb precies hetzelfde meegemaakt en nog steeds.
vroeg me af hoe het nu bij jou gaat. Ik heb mijn ex ook niet erkend, maar ben bang dat hij straks wel erkend wordt door de rechter al heeft hij me meerdere keren in mijn buik geschopt toen ik zwanger was. Dit is nu 3 maanden geleden en mijn meisje is nu net een maand oud.

:: Chantal :: woensdag 27 oktober 2010 :: 08:50

Het is verschrikkelijk deze personen mogen toch niet bij ons kind.
Ik heb in ieder geval positief nieuws ik heb de eerste rechtzaak gewonnen. Er was geen sprake van family life en hij moest voorkomen voor de mishandeling en daar is hij ook voor veroordeeld. Nu gaat hij een bodemprocedure starten.

Veel liefs wijffie sterk zijn en vechten voor je kind en je koppie erbij houden want als je dat doet vinden ze het niet meer leuk. Praat met maatschappelijk werk, heb ik ook gedaan.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!