plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: mama de zoveelste :: vrijdag 3 september 2010 :: 13:07 permalink


Ook mijn dochter word al 6,5 jaar geestelijk mishandeld, lichaamlijk verwaarloosd en geslagen door haar vader. Ze is nu 8 jaar oud, en ik vecht al 6 jaar.

Haar school heeft op een gegeven moment ook aangifte gedaan bij het AMK, en mij in contact gebracht met iemand daar. Deze persoon vertelde mij, dat ik net zo schuldig was aan mishandeling als degene die het toebracht als ik de omgang niet stop zou zetten!

Hierop heb ik mijn advocaat gebeld en de omgang stop gezet, hiervoor moest ik dan echter wel getuigeverklaringen over leggen.
Ik heb er wel een paar over kunnen leggen, maar niet van de school.
Het AMK had de school geadviseerd om onpartijdig te blijven, voor als hij op 10 minuten gesprekken zou komen.

Hierop werd de omgang weer gestart want alleen de verklaringen van mijn dochter, m'n oppas en kennissen waren niet genoeg. Deze mensen konden volgens hen allemaal een verhaal verzinnen omdat ik misschien m'n ex niet meer wou zien.

Ook aan de politie heb je niks. Ik heb ze al zoveel malen gebeld, over de toestand als het weer uit de hand liep, of was gelopen.
Eén maal hebben ze me terug gebeld. Dit was toen m`n dochter hoge koorts had, en ik zowel van de advocaat als van de dokter te horen had gekregen dat ik haar thuis moest houden. Hij had de politie gebeld omdat ik m'n dochter onrechtmatig thuis had gehouden.
Toen konden ze me bellen, om me even te melden, dat als dit weer zou gebeuren, dat hun dan de volgende keer m`n dochter op zouden komen halen, omdat de vader recht heeft op omgang!

Het rechtsysteem in nederland, dat kun je toch geen rechtsysteem meer noemen. Vaders hebben rechten, moeders plichten, en de kinderen gaan eraan onderdoor.
reageer


:: mama de zoveelste :: donderdag 2 juni 2011 :: 23:57

Nadat ik van het kastje naar de muur gestuurd ben door zoveel instanties eindelijk toch de omgang stop gezet. Ben bij de rechtbank geweest en de raad heeft een onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de omgang niet goed verliep en dat m`n dochter er geestelijk veel moeite mee had. Ze heeft dan ook therapie.

Meerdere getuigen, w.o. de dokter, hebben verklaard dat het niet goed met mijn dochter ging als ze terug kwam van haar vader.
Zelfs de gezinsvoogd die in hun gezin aanwezig is heeft gezegd dat omgang het beste onder begeleiding zou zijn. Ook mijn dochter heeft tegen de raad gezegt dat ze niet meer bij papa wil slapen.

Desondanks is er een omgang vastgelegd: per maand 1 zondag van 10 uur tot 18 uur en 1 overnachting van 18 uur tot volgende dag 18 uur.
Vandaag èèn week na de uitspraak is het al weer feest. Zondag kwam ze terug van haar vader waar haar de kop helemaal gek gemaakt was. Vandaag weer het ene na het andere telefoontje gehad met doodsbedreigingen...

En ik moet nog steeds geloven dat dit het beste is voor mijn dochter?
Ze zei zondag tegen mij, mama gelukkig mag ik over 3.5 jaar kiezen om niet meer naar papa te gaan.
Ongelofelijk dat een kind in nederland af moet tellen naar zoiets als ze iets niet meer wilt.
Ze zou dagen moeten tellen tot haar verjaardag of een vakantie, toch niet zoiets.

Ze hebben gezegd dat ik over 3 weken de uitslag van de rechtbank krijg over de omgang, en of ze het advies van de raad overnemen.
Bij het verweerschrift heb ik al zijn leugens kunnen weerleggen, onderbouwd met bewijzen, maar zie het donker in.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!