plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Sjimmie :: maandag 20 september 2010 :: 01:04 permalink


Ik had een minnaar van wie ik zwanger werd. daarvan werd hij zo boos, drie maanden lang zette hij me via e-mail onder druk abortus te doen.
Ik bleef terugmailen, omdat ik me schuldig voelde aan de zwangerschap, hoewel ik had aangegeven geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken.

Na de geboorte, waar hij niet bij was, is hij 180 graden gedraaid. Wil opeens vader zijn. Zijn negatieve houding van destijds had ik aan mezelf te danken. Wil hij het niet meer over hebben. Hij doet heel aardig, maar alleen maar om zijn zoon te kunnen zien (nu paar maanden).

Ik word gewaarschuwd dat ik familylife creëer en dat hij daar rechten aan kan ontlenen, maar hij is hier paar keer geweest en ik één keer naar zijn oma. Hij wil erkennen, dat wil ik niet, maar als hij dit wil, kan hij het juridisch afdwingen, begrijp ik.

Gezag is misschien ander verhaal? We hebben nooit een relatie gehad.

Ik merk dat hij meer gaat claimen en kleine dingen niet goed vindt voor zijn zoon. Ik heb nu nog de touwtjes volledig in handen. Wil ik zo houden. Ik gun vader en zoon een relatie, maar ben bang en merk aan kleine voorvallen (afgezien van zijn uiterst slechte gedrag tijdens zwangerschap) dat vader mij niet respecteert en me passeert als het hem uitkomt.

Daarnaast kan er maar één kapitein zijn en wil ik niet steeds conflicten over van alles in opvoeding. Omgang zal wel moeten, maar ik heb de volgende oplossing bedacht: Via een mediator op mijn voorwaarden omgang afspreken en anders niet. Belangrijk punt is dat hij zijn kind niet meekrijgt zonder mij tot aan twaalf jaar.

Gaat hij niet akkoord met voorwaarden, dan geen omgang. Op basis van wat er nu is (paar keer langsgweest) kan hij dat toch niet afdwingen? Opvallend: hij maakt steeds veel foto's van mijn kind. Ik denk omdat hij zijn zoon mist en het erg vindt dat hij hem 2 uurtjes oer week ziet. Dat vind ik erg voor hem, ik voel erg met hem mee.
Of is hij gehaaider dan ik denk en wil hij zo familiy life aantonen?
reageer


:: Franka :: donderdag 18 november 2010 :: 09:10

Die foto's zijn erg belangrijk als hij naar de rechter gaat. Daarmee toont hij aan dat er een regelmatig contact is en was. Er is dan dus sprake van een band tussen vader en zoon. Het lijkt me dat hij hiermee bezig is. Een voorbereiden op zeg maar.
Mijn zoon heeft een zoon (hoewel moeder dit nu mijn zoon via de rechter zijn erkening en bezoekrecht wil dit nu ontkent) en middels de foto's die wij hebben kunnen we aantonen dat er wel degelijk regelmatig contact was en dat dit sedert enkele maanden wordt geweigerd.

Als hij naar de rechter gaat zal een curator de belangen van je kind behartigen en die zal kijken wat in het belang is van het kind. Jij staat dan wat dat betreft even buitenspel. Als je de emails hebt kun je deze wel gebruiken om aan te tonen dat hij dit kind eigenlijk niet wilde.

Als hij naar de rechter gaat houdt het dan via je advocaat zakelijk. Je advocaat kun je alles vertellen, (de modder en al zeg maar) maar in de rechtbank houd je je stil. Benadruk dan steeds dat je het beste wil voor je kind. Dat je beseft dat een relatie met de vader belangrijk is en je daar niet negatief tegeover staat. Stel een omgangsregeling voor in een omgangshuis of bij jeugdzorg. Succes. Hoewel mijn zoon aan de andere kant staat, is jouw verhaal heel anders. Doe er je voordeel mee.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!