plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Victoria :: donderdag 4 oktober 2007 :: 12:31 permalink


Wat ben ik blij dat ik mensen heb gevonden die hetzelfde doormaken als ik! Het is alleen erg jammer dat we dit moeten meemaken. Ook ik ga door een hel.
Mijn dochter is inmiddels 6 en haar verwekker wil ineens omgang.

Ik was 8 weken toen ik ben weggevlucht uit mijn eigen woning nadat hij voor de zoveelste keer erg agressief was naar mij toe, terwijl ik op dat moment al zwanger was. De laatste avond dat ik in mijn huis was heeft hij mij proberen te wurgen. Op een gegeven moment kwam ik los en ben ik weggegaan en nooit meer teruggegaan.

Hij heeft al die tijd ontkend dat het zijn kind was en hij heeft haar niet erkend.
De afgelopen jaren heeft hij mij en mijn familie maar ook het leven van mijn dochter tot een hel gemaakt door te stalken, ramen in te gooien te schelden en zelfs te mishandelen. En nu na al die jaren wil hij omgang met haar.

Het gaat nu eindelijk goed; heb sinds 2005 een vriend en mijn dochter noemt hem pappa. Dat heeft ze hem zelf gevraagd en hij vond het een eer! Hij is er erg trots op vader te zijn voor de kleine meid.
Mijn dochter kent haar verwekker niet en weet niet wie het is.

Eind oktober is de rechtzaak en ik ben zo ontzettend benieuwd wat er gaat gebeuren. Door alle ellende ben ik zo bang voor hem geworden dat ik zelfs de deur niet meer uit durfde uit angst hem tegen te komen. Hij heeft mij en mijn dochter proberen aan te rijden, dus ik ga vaak boodschappen doen als mijn dochter op school zit zodat hij ons niet alle 2 tegelijk kan pakken mocht het mis gaan.
Ik heb de afgelopen jaren vreselijk veel aangiftes gedaan maar deze zijn allemaal geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Hij beweert ons met geen vinger te hebben aangeraakt en dat hij als hij mij aansprak dat deed uit frustratie omdat hij van mij zijn kind niet mocht zien!
Ik weet het allemaal niet meer. Kan iemand mij vertellen wat ik het beste kan doen en wat er nu gaat gebeuren?

sterkte allemaal,
veel liefs Victoria
reageer


:: S :: donderdag 4 oktober 2007 :: 20:15

Ik weet helaas wat je doormaakt. Ook ik heb vele meldingen bij de politie gedaan, maar werd ook niet geloofd. De wijkagent kwam zelfs bij mij langs omdat mijn ex, die helaas in de zelfde wijk woonde hem op mij afgestuurd had. Ik zou zijn vriendin en hem hebben bedreigd. Ook mijn ex heeft mij alleen zonder spullen laten gaan: zelfs dekinderen kregen niks van hem.

Zes jaar later eist hij zijn kinderen plotseling op. Meneer de rechter vond hem zielig en ik was die moeder die contact tegen zou houden. Ik weet dat hoe meer je jeugdzorg en RvdK tegen het zere been schopt, hoe meer ze je zullen tegenwerken.
Helaas werkt het zo. Ik heb helaas met vele vaders en moeders contact en die maken hetzelfde mee. Ik wens je toch sterkte, maar houd er rekening mee dat je tegen iets machtigs vecht, als je door aanklachten van je ex met die instanties te maken krijgt.

:: victoria :: donderdag 25 oktober 2007 :: 15:41

Ow wat krijg ik een naar gevoel in mijn maag als ik al deze verhalen lees.

Kunnen we dan echt niks anders doen? Alleen maar vechten en vechten voor onze kinderen... waar houdt het op? Wwe moeten iets verzinnen waardoor we zichtbaar worden. Er zijn zoveel vrouwen die er alleen voor staan en dit mee moeten maken!
Waarom maken we van het negatieve geen positief iets?

t'Is maar een idee, maar ik wil iets doen! Mijn handen jeuken als ik weer een akelig verhaal lees. (zo ben ik normaal niet ben altijd rustig) Maar wanneer is het genoeg? Moet er dan eerst echt iets ergs gebeuren?

Veel succes allemaal en een dikke knuffel

:: victoria :: dinsdag 30 oktober 2007 :: 20:15

Hallo lieve allemaal,

vandaag was de rechtzaak en er komt nu een raadsonderzoek waar de kinderbescherming ook bij komt kijken.
Ben erg benieuwd wat er nu gaat gebeuren; mijn ex zat een partij leugens te vertellen waar ik gewoon naar van werd.

Ben wel blij dat ze de boel goed gaan onderzoeken, maar ik weet alleen niet zo goed wat het inhoudt. ik ben in ieder geval al lang blij dat ze hem niet op zijn woord geloven.

veel liefs!

:: victoria :: woensdag 21 november 2007 :: 17:44

Het is zover... Ik heb vandaag de brieven van de rechtbank gehad.
Het onderzoek van de kinderbescherming is gestart; hij wil nog steeds omgang.

Wat mij erg bang maakt is zijn gelieg tijdens de zitting en nu staat het zwart op wit. Hij ontkent alles en vraagt zelfs proefcontacten aan.

HELP!!!!!

Ik weet echt ff niet wat ik moet doen...

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!