plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Morgan :: vrijdag 26 november 2010 :: 23:40 permalink


Let op! Verborgen agenda! Voor vrouwen wiens ex van buiten het Schengengebied komt:

1) Het IND kan niet iemand uitwijzen die een rechtzaak heeft lopen. Zoals omgang.

2) Het IND kan niet iemand uitwijzen die een schuld heeft bij de Nederlandse staat. Echter die schuld verjaard naar 2 jaar.

3) Er is een wet bij het Europeese Hof die zegt dat verblijf ook wordt toegekent als er aangetoond word dat er familie binding is; bv. een Omgangsregeling met een kind.

4) Rechtzaken duren lang voordat er uitspraken komen. Zeker als er onderzoek gedaan word door de Raad, waar uiteindelijk de omgangsuitspraak op gebaseerd is.
Met alle beroepen erbij ben je jaren bezig. Een rapport van de Raad verliest geldigheid ongeveer vlak na de uitspraak in hoger beroep.

Dat wil dus zeggen dat er opnieuw omgang aangevraagd kan worden.
vanwege het verouderen van het Raadsadvies en wettelijke regelgeving van recht op herziening van die gerechtelijke uitspraken.

En dan begint het weer van voren af aan. Je moet weer naar de rechtbank omdat vader van buitenlandse afkomst een omgangsregeling wil.

Jammer genoeg weten familie rechters heel weinig over vreemdelingen recht. Net als jeugdzoreg en R.K raad van kinderbescherming.
Tip: zoek een advocaat die in beide thuis is.

Het gaat deze types uiteindelijk helemaal niet om het kind.
Zorg goed voor jezelf en laat je niet gek maken.
reageer


:: carly :: maandag 15 augustus 2011 :: 10:27

Wat is belangrijker? Het kind of een recht?
Is er iemand die opkomt voor het recht van het kind? en niet alleen die van ouders. Standaard in NL wordt er gezegd een kind heeft recht op beide ouders, maar ook als een van de ouders maanden/jaren geen contact opneemt?

Hier in NL wordt je als auto eigenaar beboet als je je auto geen jaarlijks APK beurt geeft. Maar als het om de toekomst van NL burgers gaat heeft een ouder ondanks nalatigheid allerlei RECHTEN (met alle gevolgen van dien waarbij de verzorgende ouder mee opgezadeld word), helaas geen plichten!

Bescherm de toekomst, lees de verhalen van o.a. website bezorgdemoeders.nl hierin komt o.a. duidelijk naar voren dat het wel heel handig is om een verblijfsvergunning te krijgen op basis van een kind. Hoe bedoel je misbruik?

Dit soort ouders maken zich schuldig aan ouderverstoting/vervreemding echter worden ze beloond met een omgangsregeling zodat er een verblijfsvergunning afgegeven kan worden. Kinderen zijn hier de dupe van.

Er komt meer bij ouderschap kijken dan alleen je genen doorgeven.
Kom op voor het recht van de kinderen en de verzorgende ouders die vanaf dag 0 voor haar/zijn kind is. 24/7!! en niet wanneer het een ouder gelegen is/uitkomt.

Ik hoop dat hier nu echt eens serieus naar gekeken wordt en de toekomst van NL beschermt, The children are our Future, en zijn/haar verzorgende liefhebbende ouders die haar/zijn taak + verantwoordelijkheid draagt verdienen ook bescherming en rust, zonder rechterlijk getouwtrek, om haar/zijn ouderschap uit te kunnen voeren.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!