plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Moeder :: woensdag 22 december 2010 :: 13:19 permalink


Sinds een half jaar lig ik in scheiding en ben inmiddels met een tweede advocaat bezig. Zowel de vorige als deze lijken te lief en niet opgewassen tegen de advocate van mijn man.
Voorlopige voorzieningen liggen er maar worden door omstandigheden niet nageleefd. Volgens de voorzieningen mag ik met de kinderen in de woning verblijven maar door angst en onrust bij onze 2 kinderen ben ik bij mijn moeder gaan wonen, mijn man zit nu in onze koopwoning en heeft de sloten vervangen zodat ik niet eens meer spullen van de kinderen en mezelf op kan halen.

Ik ben sinds de scheiding een kleine 15.000 armer en mijn geld is op. De auto die door mij met prive vermogen is betaald, is door mijn man ingeruild.
Ik heb geen inkomen en mijn huidige advocaat adviseert mij geld te gaan lenen bij familie. Mijn kinderen zijn bang, vader heeft er een handje van om bij mijn oudste zoon in bed te kruipen en vervolgens zichzelf te mastruberen.

Vader is aggressief en slaat de kinderen, dit was immers 1 van de redenen voor de scheiding. Het enige advies dat ik steeds krijg is dat ik met deze man aan tafel moet gaan zitten bij een mediator en te praten over een ouderschapsplan.
Twee eerdere bezoeken aan de mediator hebben niets meer opgeleverd dan een boel gemekker over de inboedel en boedel, niets over wat nu te doen met de kinderen. Ik heb het recht in eigen hand genomen en geef de kinderen niet meer mee, ze zeggen zich eindelijk veilig en rustig te voelen.

Ik snak naar iemand die de belangen van de kinderen en mijzelf kan behartigen. Er moet op korte termijn uitstel worden aangevraagd voor mijn echtscheiding i.v.m. de problemen rond de kinderen.
reageer


:: anoniem1976 :: dinsdag 28 december 2010 :: 23:36

Beste Moeder,

Ik ben sinds een jaar gescheiden en daarbij is onze scheiding in 3 delen gesplitst.

1. De echtscheiding. Hierover waren we het snel eens, we wilde allebei scheiden. Omdat we in gemeenschap van goederen destijds zijn getrouwd moest alles 50/50 verdeeld worden. Ook de schulden, en dat terwijl hij 2x zoveel als ik verdiende.
In gemeenschap van goederen komt het prive vermogen te vervallen en wordt het gezamenlijk vermogen. Hij kan de auto wel verkopen, maar zal jou de helft moeten geven hiervoor.

2. Het ouderschapsplan. Hierover heb ik in een later stadium een rechtzaak aangespannen omdat onze zoon er niet goed op reageerde. We zijn toen naar de RvKB doorgestuurd. We hebben een ontzettend goede mediator gehad en uiteindelijk een goede omgangsregeling afgesproken. Een die het beste voor onze zoon is.

3. De alimentatie. De vader wenst niet te betalen en zegt doodleuk dat ik maar meer moet gaan werken. Hij vergeet dat door keuzes hij wel carriere kansen heeft gehad en ik niet. Ik hoef geen partneralimentatie, maar wel voor ons kind. Die heeft immers recht op gelijke kansen.

Terug naar jouw verhaal:
Kun je met die uitspraak van de voorlopige voorziening niet met de politie je spullen ophalen? Wat een idioot, dat hij mastrubeert waar kinderen bij zijn. Zo iemand mag zichzelf toch geen vader noemen! Hij beschadigt de kinderen voor het leven hiermee. Ik vind dat je groot gelijk hebt dat je het recht in eigen hand hebt genomen door de kinderen uit die situatie te halen.

Heel veel sterkte met alles.

:: ik :: dinsdag 23 augustus 2011 :: 14:31

Ik ben erg benieuwd hoe het nu met jou en de kinderen gaat.
Ik zit nu namelijk ook in een gelijkwaardige situatie waarbij ik de kinderen niet meer met hun vader durf mee te geven ivm drank en drugsgebruik.

Echter kan ik het niet voor de rechtbank bewijzen en als ik het niet kan aantonen heb ik geen poot om op te staan. Ook ik heb de recht in eigen handen genomen en de kinderen niet meer meegegeven, nu is mijn ex wel bezig om via de rechtbank ze weer terug te krijgen. Ik hou voet bij stuk en luister naar mijn gevoel, maar ik ben heel erg benieuwd hoever ze kunnen gaan om je toch te dwingen je kinderen mee te geven want dat is iets wat ik echt niet meer wil.

:: Moeder :: donderdag 16 februari 2012 :: 10:39

Ik kan me voorstellen hoe zenuwslopend dit voor je moet zijn.
Inmiddels zijn we hier bijna 2 jaar verder. Onze jongste (6 jaar) wil graag naar zijn vader en kent ( begrijpt) de redenen niet waarom de oudste niet naar zijn vader wil. De jongste gaat inmiddels wel om de woensdag en om de zaterdag naar zijn vader maar blijft daar niet slapen. Vader wil beide kinderen om de woensdag een nachtje en om het weekend, ik ben het daar nog steeds niet mee eens. De oudste is afgelopen Januari op verzoek van zijn vader bij de rechtbank zijn verhaal gaan doen.
Hij was toen nog geen 12, het gesprek was in het bijzijn van de kinderbescherming.

De oudste is al die tijd niet meer naar zijn vader geweest en wil dat ook niet. Aangezien er geen mediator, gezinstherapeut, schoolmaatschappelijk werker, huisarts, medewerker bij het AMK of rechter nog weet wat ze ermee aan moeten, heeft de rechtbank besloten dat de kinderbescherming nu maar een onderzoek moet gaan instellen.
Dit in de hoop een toekomstige omgangsregeling vast te stellen. De kinderbescherming moet hier samen met de rechtbank een uitspraak over doen. Tot op heden heb ik nog niets gehoord...
Het is een getrouwtrek waar helaas de kinderen de dupe van zijn. Ik heb geen andere keus, wat moet je anders als je kind niet meer wil?

Heel veel sterkte en luister naar je kids en intuitie, dan doe je het goed!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!