plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Saartje :: vrijdag 24 december 2010 :: 16:36 permalink


Als ik al die bijdragen lees, dan besef ik dat ik er wel heel veel moeders zijn als ik. Onbegrijpelijk! Het lijkt wel alsof wij moeder geen recht van spreken meer hebben en op moment van scheiden alle rechten zijn kwijtgeraakt.
Onze woorden tellen niet, wij worden niet gehoord en geloofd! En intussen raken steeds meer kinderen beschadigd door een idiote rechtspraak omdat ergens in Amerika één of andere onderzoeker heeft bedacht dat het in het belang van het kind is dat er ALTIJD contact met de vader moet zijn, ongeacht wie de vader ook is en ongeacht wat hij zijn kinderen en andere mensen rondom aandoet.

Mijn ex is veroordeeld voor fraude en valsheid in geschrifte, is aangeklaagd geweest voor sexuele intimidatie, is veroordeeld geweest voor huiselijk geweld, maar zijn woord wordt eerder geloofd dan het mijne en of dat van mijn jongste zoon van 7 die fysiek ziek wordt als hij naar zijn vader moet,

Is de rechtspraak het spoor niet helemaal bijster en doorgeslagen naar het beschermen van de rechten van vaders in plaats van de rechten van de kinderen??

Maar vooral: waar zijn wij, de moeders?!!!
waarom lukt het ons niet om onze stem te laten horen?
Waarom komt er niet massaal verzet tegen dit falen van de rechtspraak en de bescherming van het kind?
Waarom moet elke keer weer een kind eerst beschadigd worden eer men iets doet of de belangen van het kind laat prevaleren?

Want men heeft de mond vol over hoe moeilijk het voor een kind is een scheiding, maar het blijven lege woorden. Het belang van het kind hoort voorop te staan bij het bepalen van een omgangsregeling! niet het belang van de vader of eventueel moeder.
De schade die op deze manier wordt aangericht is onherstelbaar!
reageer


:: johanna :: vrijdag 11 maart 2011 :: 18:55

Mail je verhaal naar de politieke parijen, zodat ze zien hoe groot het probleem is !
Vooral de SP, want deze partij heeft dit mogelijk gemaakt. Zorg er zo voor, dat ze onze kinderen niet vergeten. Kijk ook op de site: geenuitweg.nl en meld je.
(Voorheen stemde ik op de SP, maar nu niet meer).

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!