plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: een zeer verontruste moeder :: dinsdag 23 oktober 2007 :: 19:47 permalink


[Een gedeelte van deze ervaring is uit vrees voor herkenning en repercussies op verzoek van de moeder verwijderd - red. BM.nl]Ik maak me ook zorgen om andere huiselijk-geweld-situaties, want Jeugdzorg vertelde, dat ze zelfs bij gevallen van incest omgang willen. Beseffen ze dan niet dat vaders, die daders zijn van geestelijk geweld, psychiatrisch zeer ernstige afwijkingen kunnen hebben, wat ook zeer slecht is voor hun kinderen. Ik weet waartoe zulke daders in staat zijn, en dat is verschrikkelijk.

Beseffen ze ook niet, dat huiselijk geweld en de bijbehorende persoonlijkheidstoornissen van generatie op generatie overgaan? Moet dit niet gestopt worden?
Beseffen ze niet, dat moeders er van in paniek raken, als hun kinderen tot omgang gedwongen worden met daders van huiselijk geweld en welk effect dit heeft op moeder en kind?
Beseffen ze niet, dat veel moeders uit dit soort situaties op de vlucht zullen slaan, als ze gedwongen worden?
Beseffen ze niet hoe enorm beschadigend het is voor de kinderen, hier zou het toch om moeten gaan. Veiligheid van het kind, in alle huiselijk geweld situaties zou de allereerste prioriteit moeten zijn en de veiligheid van het kind zouden boven de rechten van de vader moeten gaan. Het gaat toch om het kind.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!