plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: mama33 :: woensdag 24 oktober 2007 :: 19:24 permalink


Zoals door de zeer verontruste moeder hieronder al werd gesteld bevordert Buro Jeugdzorg inderdaad omgang in gevallen van incest.

Na de scheiding kwam ik erachter dat mijn ex mijn dochters van 3 en 4 had misbruikt tijdens de bezoeken. Ik heb de omgang stopgezet met medeweten van het amk, huisarts en politie.
Na 4 maanden de omgang te hebben gestopt zat ik in de gevangenis in Zwolle: lijfsdwang, het laatste redmiddel van justitie om omgang af te dwingen.

Na deze dagen van angst is er Ondertoezichtstelling opgelegd om mijn kinderen te beschermen tegen ontvoering door mijn ex en om te zorgen dat ze een veilige beschermde omgeving zouden kunnen hebben bij mij en de therapie die ze nodig hadden.

Op dit moment zijn ze voor nu klaar met therapie en wat denk je: men wil nu de omgang afdwingen anders....en nu komt het: zetten ze me uit de ouderlijke macht!
Dit alles doordat de nieuwe voogd de uitspraken van de rechter en 4 deskundigen aan haar laars lapt en letterlijk zegt: dit is achterhaald. Zelfs al zijn de rapporten/uitspraken pas 3 weken oud...

Ik vecht door voor mijn meiden, die ik overal buiten heb kunnen houden tot nu toe, maar je denkt toch niet dat ik ze naar een misbruikende vader stuur, die ook mij tijdens het huwelijk op alle mogelijke manieren heeft mishandeld.
De wet is krom, een kind van onder de 12 kan geen aangifte doen en als er geen bewijs is in de vorm van foto/film of een bekentenis, kan een vader niet veroordeeld worden, al geeft het kind het aan tijdens een studioverhoor en verschillende onderzoeken door orthopedagogen.
Wat een wetgeving!!!

Maar inmiddels heb ik de omgang al ruim 4 jaar gestopt in het belang van de meiden en zolang het nodig is en mijn meiden niet oud genoeg zijn en bang zijn voor die man, gebeurt het ook niet, al gaan ze op hun kop staan.
reageer


:: s :: vrijdag 26 oktober 2007 :: 23:10

Oh wat begrijp ik je goed. Kon mijn verhaal wel wezen. Je probeert je kinderen te beschermen tegen het kwade maar mag dit niet. De rechter verweet het mij ook hoor dat ik de kinderen weghield bij hun vader. Ik zeg tegen die rechter dat ik mijn kinderen in bescherming nam voor het kwade. Ik zei als ik mijn kinderen wel elke keer meegaf aan de vader waar ze misbruikt worden was ik ook medeplichtig.
Toen moest ik mijn mond houden van de rechter want dat zou alleen maar de zaak erger maken. Mag ik vragen hoelang je hebt moeten zitten? Ik zelf heb ook voor mijn kinderen in het gevang gezeten. Mij hebben ze o.a. om die reden uit de ouderlijke macht gezet.

:: inez :: vrijdag 2 november 2007 :: 11:25

wauw!!! Herkenbaar zeg. Boetes en Lijfsdwang: ga jij als vader maar uitleggen dat dat het beste is voor je kind! Ots is balen maar als dat beter is voor de kinderen, dan moet het maar. Echter het zwaard van Damocles: uit de ouderlijke macht zetten is toch iets anders. Het verlamt mij. Hoe ga jij daar mee om? Voor mijn gevoel verlies je dan alle grip en controle.

kus

:: mamma33 :: vrijdag 2 november 2007 :: 14:43

Vorige week een gesprek gehad met de voogdes en haar teamleider. Hij gaf op een gegeven moment aan: Kinderen hebben recht op omgang met hun ouders. Heb hem toen gezegd dat Buro Jeugdzorg maar 1 ding voor ogen heeft: 'Ouders hebben recht op omgang met hun kinderen.'

En zo werkt het dus niet. Ik heb aangegeven dat mijn kinderen recht hebben op een veilige leefomgeving en die kan vader hun niet geven en dus zal ik niet meewerken aan omgang want dit is niet in het belang van de meiden.
Ik geef mijn meiden niet mee aan een vader die ze heeft misbruikt.

Ik ga van het weekend zitten aan een bezwaarschrift en laat de rechter mij maar vertellen waarom ik zou moeten meewerken aan omgang. Ik heb alles gehad, dwangsommen en lijfsdwang en meer kunnen ze me niet meer opleggen. Ik vecht inmiddels al 5 jaar en ga nog 10 jaar door indien nodig!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!