plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Moeder in nood :: zaterdag 21 juli 2007 :: 19:29 permalink


Net als vele moeders moet ik ook elke keer weer doodsbang de rechtzaal in. Het is niet eerlijk en gewoon mishandeling dat ze de kinderen omgang willen laten hebben met een vader die hun mishandeld en bedreigd.Ik ben een moeder van twee dochters 6 en 10 jaar oud. Mijn oudste dochter van 10 jaar is door haar vader mishandeld en hij heeft haar vele malen met de dood bedreigd. We hebben diverse hulpverlening gehad, thuiszorg, gespecialiseerde thuiszorg, jeugdpsychiater, GGz jeugd, en family first en ze gebruikt nu nog anti depressiva.

Ze heeft zelfs vorig jaar met verlammingsverschijnselen in het ziekenhuis gelegen omdat ze weer naar een omgangsregeling met haar vader moest toewerken. Alle hulpverleners hebben de conclusie getrokken geen omgang met haar vader.

De kinderbescherming gaf mij te weten in de rechtzaak van juni dat de kinderen gewoon naar hun vader toe kunnen gaan om hun angsten te kunnen normaliseren. Dit is toch niet te geloven ik dacht dat de kinderbescherming ervoor de kinderen waren en niet voor de vader??

Ik sta dus doodsangsten uit net als mijn dochters die weer nachtmerries hebben, broekpoepen, en veel buikpijn en angstaanvallen hebben. Hebben de kinderen dan geen rechten?? De helft van hun kindertijd is al getraumatiseerd en moeten ze nu nog zo door het leven?

Wie heeft hetzelfde meegemaakt en kan mij advies geven wat te doen. Er zijn zoveel vrouwen die in deze situatie zitten. Kunnen we niet iets met zijn allen doen.

Alle vrouwen in Nederland die in dezelfde situatie zitten: Schrijf hier je ervaringen neer zodat we met zijn allen kunnen vechten tegen het onrecht dat ons en de kinderen wordt aangedaan.
Vraag mensen die je kent de petitie te ondertekenen!
Ik leef ook dagelijks in angst dat de kinderen naar hun vader moeten en alle ellende en nachtmerries weer moeten doorstaan. We kunnen deze angsten alleen tegen gaan door samen ervoor te vechten.
reageer


:: oma van een kleinzoon :: vrijdag 13 juli 2012 :: 20:16

Lieve moeders en oma's,

Ik heb al die verhalen zitten te lezen maar ik vind het verschrikkelijk wat er allemaal maar met onze kinderen gebeurt. Mijn dochter zit ook in die problemen, nl. dat ze ondanks wat er allemaal gebeurd is haar kleine jong moet afgeven aan die klootzak. Sorry dat ik hem zo noem maar ik heb voor dat soort mannen geen andere naam.
Het rechtsysteem in Nederland is toch ook meer dan waardeloos. Hier moeten jullie als mama's en wij als oma's toch wat mee gaan doen dus de koppen bij elkaar en er tegen in allemaal!

Mama's, oma's, actie! Ik doe mee en mijn dochter ook!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!