plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Johanna :: vrijdag 4 maart 2011 :: 22:09 permalink


Ik heb slechts een tiental verhalen gelezen en word er wanhopig van.
Ik heb op verzoek van de vader na 18 jaar de ouderlijke macht over mijn verstandelijk gehandicapte kind verloren. Wat mij opvalt is, dat het vnl. over jonge kinderen gaat (onder de 12). Mijn zoon functioneert op 3-4 jarige leeftijd.
Deze kinderen kunnen en mogen zich niet verweren en zijn dus vogelvrij.

Ook ik ben bekend met stalking, bedreiging, mishandeling en verwaarlozing door de vader. Grootste probleem zijn de neutrale rapportjes van de kinderbescherming, die vooral zichzelf beschermen en waarop de rechtbank haar oordeel velt.

Ik heb gehoord, dat je bij je advocaat kunt vragen om een z.g. "strategie", wat inhoudt, dat je een deskundige kunt vragen naar de zaak te kijken, omdat rechters geen dossiers meer lezen (geen tijd).
Ik zit hier nu al zo'n 12 jaar in en ga er kapot aan, ben nu 53 jaar en moe.

Tegenwoordig mag je je kind niet meer beschermen tegen zijn vader (of moeder), want dan ben jij verdacht. In Amerika is Kathleen Russel actief op dit gebied (kijk op uitzending gemist naar dr. Phil "Crisis in family court"). Het moet een keer duidelijk worden, dat er sommige ouders zijn die het niet om een omgangsregeing met het kind te doen is, maar om de ex te raken (macht hebben over de (verbroken) relatie; en contact afdwingen via het kind.

De mensen die in de hulpverlening werken, rechters en beleidsmakers, kennen dit soort gedrag meestal niet in hun directe omgeving.

Ook ik vind dat er op een normale manier omgegaan moet worden met kinderen na scheiding van de ouders. Het belang van het kind moet echter wel voorop staan.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!