plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Angie :: donderdag 1 november 2007 :: 14:46 permalink


Hallo,

Mijn zoontje van nu 3,5 jaar en ik zijn ook slachtoffer van een niet functionerende wet.
Het is triest dat ik het moet zeggen maar mijn zoontje is verwekt door misbruik nadat ik gedrogeerd was. Ik kwam er pas achter toen ik merkte dat ik zwanger was. Het heeft mij heel veel moeite gekost om te geloven wat er aan de hand was, aangezien ik mij geen gemeenschap heb kunnen herinneren.

Ik heb toen laten uitrekenen wanneer hij dan verwekt zou zijn, en zo kwam ik op de datum dat ik bij een oud collega was die ik hielp (letterlijk stank voor dank!). Tot 2 keer aan toe heeft hij ontkend, ook dat het van hem zou zijn. Hij werd echter zo geobsedeerd door mij dat hij mij ging stalken, en uiteindelijk mijn zoon gebruikte om bij mij in de buurt te komen.

Door de stalking en de bedreigingen, is mijn zoon heel erg angstig. Het werd steeds erger nadat hij ook erkenning via de rechter aanvroeg om zo een omgangsregeling aan te vragen. Door deze 'goede wet' heeft hij de erkenning ook nog gekregen. hij zei erbij dat het alleen maar is om de afstamming vast te leggen. Dit klopt niet want nu heeft hij de mogelijkheid om een omgangsregeling te eisen waarbij de rechter al aangaf dat deze zelden of nooit word afgewezen.

Door dit hele gedoe heeft mijn zoontje een achterstand in zijn ontwikkeling en een verhoogd angstniveau waardoor hij niet naar het regulier basisonderwijs kan. Dit is aangegeven door de arts van het consultatiebureau. De raad van de kinderbescherming zegt dan: 'er is hulp in huis dus als hij een terugval krijgt kan het opgevangen worden'. En dat moet dan in het belang van het kind beslissen.
Het gaat er bij mij niet in dat afstamming voor ontwikkeling van het kind gaat. En dan te bedenken dat de erkenningswet als doel heeft om wettelijk een vader vast te leggen. Het is niet normaal.
reageer

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!