plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Markla :: zondag 1 mei 2011 :: 17:35 permalink


Ik zit momenteel middenin een procedure over een HKOV [Haags Kinder Ontvoerings Verdrag]. De rol van de kinderbescherming is daarin zeer dubieus, maar vooral die van de advocaat van de tegenpartij.

Ik zit maar wat te brainstormen samen met mijn vriend, maar er zou een werkgroep of stichting in het leven moeten worden geroepen die de belangen behartigt van ouders die vechten tegen de advocatuur die de belangen en rechten van kinderen grof schenden.
In ieder geval is mijn 7-jarige dochter al zo door de mangel gehaald (in eerste aanleg natuurlijk door haar 'vader') dat er voor de rest van haar leven een trauma is ontstaan.
Ik heb in de laatste 3 jaar al vele ongelooflijke zaken moeten doorstaan die ik hier niet kan beschrijven, dat is echt teveel, maar ik wil wel iets met die ervaringen gaan doen.

Er moet iets gebeuren waardoor wij als ouders de aandacht kunnen gaan vestigen op onze KINDEREN, ipv de ouders, hun advocaten en de totaal onbekwame 'kinderbescherming', welke gelijk opgedoekt of vervangen zou moeten worden door een echte, onafhankelijke en zorgzame instelling. DAT missen we in Nederland. Ook advocaten moeten we kunnen screenen! Dit kan met onze ervaringen.
Misschien kunnen we samen brainstormen. Er MOET iets gebeuren anno 2011!
reageer


:: nutty :: maandag 9 januari 2012 :: 21:43

Het enige wat er gedaan kan worden buiten wat de bezorgde moeders website al gedaan heeft, is naar Den Haag gaan en demonstreren. Onder de aandacht brengen. er zijn diverse onderzoeken gedaan, door Kalverboer en Zijlstra, door het Jonker Verwey Instituut, door Spruyt en ga zo maar door.
In al die raporten komt naar voren dat het gefocust blijven op omgang met beide ouders NIET altijd in het belang is van het kind.

Als kinderen ouder zijn zal men er rekening mee moeten houden dat ze om hun vader kunnen gaan vragen, die vraag en emotie gaat komen.
Echter zijn ze dan oud genoeg om zelf een beslissing te nemen en hopenlijk wijs genoeg om er mee om te gaan. Een ouder blijft een ouder, ook al zul je de titel in mijn ogen moeten verdienen.

Ik zelf ben ook al met de politieke partijen bezig geweest met berichten sturen over het huidige rechtssysteem alsmede de kinderombudsman. Leuk hoor een kinderverdrag, echter beschermt deze niet het kind.

Doen, demonstreren, onder de aandacht brengen, prik een datum. een Schreeuw van een moeder.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!