plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: Bredase mama :: maandag 20 juni 2011 :: 11:30 permalink


Na een ´redelijke´ omgangsregeling van een jaar werd ik met spoed gebeld naar het kinderdagverblijf van mijn dochtertje te komen (toen net geen 4 jaar oud). Mijn dochter had namelijk ´dingen´ verteld die ze daar als zeer zorgwekkend beschouwden.

Zij hadden hiervan ook melding gedaan bij het AMK. Daar adviseerden zij me om het contact met de vader van mijn dochter (de verdachte) meteen stop te zetten, en natuurlijk heb ik dat ook gedaan.

We zijn nu 2,5 jaar en 2 rechtzaken én 1 onderzoek van de Raad van de Kinderbescherming verder. De uiteindelijke uitkomst is dat mijn dochter verplicht contact moet hebben met haar vader in een omgangshuis waarna er bekeken zal worden welke vorm van omgang er daarna zal worden ingevoerd.

Van mij wordt dus verwacht dat ik mijn dochter contact laat hebben én in de toekomst alleen laat met de man die haar misbruikt heeft.
De reden daarvoor is dat kinderen onder de 4 jaar niet mogen getuigen in een studio van de politie, en er daarom alleen ´indirect´ bewijs was tegen haar vader.
De dingen die mijn dochtertje heeft verteld op de opvang gelden helaas niet als bewijs.

Ik heb nog dagelijks last van deze situatie en de machteloosheid en nachtmerries die ervan gekomen zijn. Als ouder wil je je kinderen beschermen en als dat niet lukt voel je je een grote mislukkeling, ook al weet je wel dat het niet jou schuld was, zo voelt het wel!

Je 3 jarige dochter horen zeggen:
"papa ging met zijn vinger in mijn plasje en dat deed au" is het meest afschuwelijke wat een moeder kan overkomen.
En om haar daarna uitgebreid te horen beschrijven hoe ze gedwongen is toe te kijken terwijl haar vader oraal bevredigd werd door zijn nieuwe vriendin!

Ik vind dat de wetgeving in Nederland te ver doorgeschoten is.
Tuurlijk hebben vaders ook rechten maar PEDOFIELEN niet!
reageer


:: Mama :: zaterdag 3 september 2011 :: 20:52

Ik moet huilen om je bericht... Ik heb er geen woorden voor.

Ik heb zelf straks met een omgangshuis te maken, maar de wereld is onder m'n voeten vandaan. Ik snap er niks van hoe het in Nederland werkt. Alles wordt er gedaan om de vaders te beschermen.
Ik wil help schreeuwen, maar ik sta in een woestijn te roepen en niemand hoort me. :'(

:: Angela :: dinsdag 28 februari 2012 :: 09:18

Ik zit in hetzelfde schuitje. Mijn kinderen zijn nu een keer naar het omgangshuis geweest. Ondanks constateringen bij huisarts en speltherapie doet de politie niets, omdat mijn dochter van destijds 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand niet durfde te praten tijdens het verhoor. Onbegrijpelijk.
Ondanks getuigenverklaringen van anderen dat mijn ex kinderporno bekeek heeft de politie hem niet eens verhoord.
Ik wil dat mijn kinderen hun vader leren kennen, op een veilige manier. Dus onder begeleiding, maar dat is blijkbaar niet mogelijk.
Inmiddels heb ik mijn buik vol van justitie die zogenaamd de kinderen moet beschermen. Ik hoop dat het ooit nog soort van goed komt.

:: Vlinder :: zondag 22 juli 2012 :: 19:08

Mijn vertrouwen in de rechtstaat is weg. Alle bewijzen zijn er tegen de dader (vader) maar deze loopt nog vrij rond. Geestelijk een uitputting en lichamelijk een klap die maar niet herstelt. Wanneer helpt men ons en bovenal het jonge onwetende schuldloze kind wat hartverscheurend vertelde en benoemde wat 'papa' heeft gedaan met haar. Help ons a.u.b. wie weet raad?

:: Stien :: donderdag 18 juli 2013 :: 16:30

Wat ongelooflijk naar dat dit jullie is overkomen. Mijn verhaal komt overeen met de jouwe, helaas. Wij zijn nu voor de tweede keer in het omgangshuis. Hebben een OTS, hebben al een raadsonderzoek gehad, de tweede is in aantocht en er zijn momenteel onderzoeken bij het Ambulatorium en natuurlijk tich rechtzaken.
Jou bericht is gepost in juni 2011. Ik ben erg benieuwd hoe jou verhaal verder is gegaan.
Hopelijk gaat het jullie nu goed. Ik gun het jullie!


:: Walhalla :: dinsdag 24 december 2013 :: 05:37

Helaas heerst er het vooroordeel dat moeders misbruik zouden verzinnen alleen om onder de omgangsregeling uit te komen. Mijn zoontje is ook een omgangsregeling opgelegd, compleet met dwangsom, nadat zijn vader vertrok die zijn halfzus al had misbruikt. Dat mijn zoontje verteld heeft over misbruik tijdens de omgang wordt niet geloofd, noch door de politie onderzocht, na aangifte. BJZ blijft volhouden dat misbruik niet waar kan zijn, vader is te charismatisch. Men kijkt niet eens naar de harde bewijzen die ik heb dat de vader in een controversiele sekte zit waar al veel kinderen misbruikt zijn, noch naar de waarschuwingen van experts van kindermisbruik.

Ik heb zelf maar geweigerd om mijn kind nog langer te laten gaan. Het gevolg is armoede door de dwangsom, en een ondertoezichtstelling, en we zijn bedreigd met een uithuisplaatsing, die ik heel serieus nam. Telkens weer leg ik aan de rechters het verhaal uit: wat mijn zoontje vertelde, hoe hij reageerde op de omgang, over de sekte, met alle bewijzen erbij. Ik ben nu al 6 jaar aan het procederen, tot aan cassatie toe. o.a. elke Kerst en zomervakantie ben ik "gezellig" de enorme papierenboel aan het doorworstelen voor rechtszaken.
Ik zou graag willen dat wij de kans kregen weer een normaal leven op te bouwen. De druk om mijn kind toch weer de misbruiksituatie in te sturen ligt enorm hoog. Ik geef het niet op. Het leven en welzijn van mijn kind staat op het spel.

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!