plaatje

  :: ervaringen

Ook als moeder, of in je omgeving iets meegemaakt, waarbij er sprake is van huiselijk geweld, maar waarbij er toch omgangsregelingen en/of tweehoofdig ouderlijk gezag is opgelegd? Help jezelf en anderen door het hier te melden of op eerdere bijdragen te reageren. Vanwege de overweldigende hoeveelheid berichten, vragen wij je wel met het volgende rekening te houden:

  • geef bij naam een (voor je ex) onherkenbaar pseudoniem op dat nog niet in gebruik is op deze pagina [Control-F!]. Kies a.u.b. niets meer met 'mama' of 'moeder' erin, want daar zijn al veel van en dat schept verwarring.
  • geef bij emailadres een geldig emailadres op dat je ook regelmatig checkt, anders kunnen we geen contact met je opnemen (we garanderen strikte geheimhouding van je gegevens)
  • denk niet: ‘ik heb ongeveer hetzelfde beleefd, dus dat hoef ik niet op te schrijven’. Het is juist van groot belang dat je opschrijft waar je mee te maken hebt, zodat andere vrouwen merken dat ze niet alleen staan en de buitenwereld kan zien dat deze problemen veel meer voorkomen dan men denkt.
  • je hoeft in je bijdrage niet in details [de data van je rechtzaak e.d.] te treden, maar wees wel precies in omschrijving van je problemen: bijvoorbeeld of gaat het om geestelijk of fysiek geweld, tegen jou en/of je kinderen en wat voor soort omgangsregeling je hebt.
  • we beoordelen de inzendingen voordat we plaatsen. Dat gaat soms snel, maar kan soms ook wel een dag of wat duren. Mocht het even duren, dan komt dat eerder doordat we te emotioneel bij de problematiek betrokken zijn, dan dat we niet in je bijdrage geïnteresseerd zouden zijn.
    En mocht je denken: "wat een problemen hier; eigenlijk valt het bij mij nog wel mee", dan kun je wel een bijdrage sturen, maar is de kans klein dat we 'm plaatsen. Voor de statistieken: we plaatsen momenteel ongeveer 1 op de 5 opgestuurde bijdragen.

Stuur een eigen bijdrage in!


:: crimineel als vader :: vrijdag 2 september 2011 :: 09:48 permalink


Ik heb een zoon van 4 jaar oud. Aan het begin van mijn zwangerschap was ik nog samen met de vader. Toen ik 16 weken zwanger was, kwam ik erachter dat hij achter mijn rug om met een ander meisje bezig was. Ik heb toen de relatie beeindigd.
2 weken voordat ik moest bevallen, belde hij ineens op dat het over was met zijn relatie en dat hij zijn kind gewoon wilde zien en dat hij bij de bevalling wilde zijn. Ik heb toen gezegd dat ik er zo klaar mee was en dat hij lekker zijn handen van ons af moest trekken.

Toen mijn zoon net een maand oud was, kwam mijn ex steeds bij mij aan de deur staan en ik heb hem toen weggestuurd. Ik ging er wat meer over nadenken en was bang dat hij het mij later zou kwalijk nemen dat hij zijn vader niet zou kennen.

Dus ik heb mijn ex de gelegenheid gegeven om toch een band op te bouwen met zijn kind. Hij had gelijk weer allemaal mooie praatjes dat hij echt zou veranderen, en aangezien hij de crimineel uithangt wilde ik dat hij gewoon een vaste baan zou gaan zoeken, daar stemde hij ook mee in. Na een tijdje gingen wij weer een relatie met elkaar aan... Maar hij veranderde niet.

Voordat ik onze relatie beeindigde kreeg hij ook weer losse handjes waar mijn zoontje bij was. Mijn vader heeft hem mijn huis uit moeten zetten, omdat hij niet uit zichzelf weg wilde gaan. Ik heb toen ook aangifte gedaan (waar nog steeds niks aangedaan is).
Na dit begon de ellende weer... Hij ging me dreigen dat hij mijn kind om de week mee zou nemen, en dat het mijn schuld was dat hij hem niet meer elke dag zag.

Ik heb toen voorgesteld dat als hij het op zo'n eerlijke manier zou willen dat hij hem de ene week 3 en de andere week 4 dagen zou hebben. Maar dat kon voor hem niet, omdat hij zijn zogenaamde werk belangrijker vond. We hebben toen gezamenlijk waar mijn familie bij was afspraken gemaakt.

Nu is hij in juni of juli opgepakt met een vuurwapen, en heeft 3 maanden vast gezeten. Ik heb in die 3 maanden voor mezelf en mijn kind vooral besloten, dat hij hem niet meer mee krijgt zonder dat er een omgangsregeling wordt afgesproken, aangezien hij zich niet aan de afspraken houd. En ik vind het gewoon belangrijk voor mijn kind dat hij weet waar hij aan toe is anders heeft hij geen rust en regelmaat.
Toen mijn ex vrijkwam kreeg ik gelijk een sms dat hij hem het hele weekend wilde hebben. Ik heb hem toen vertelt dat hij zijn kind gewoon kan zien, maar eerst wil ik een omgangsregeling zien.

Hier ging hij weer moeilijk over doen en begon weer te dreigen dat als hij zijn zoon niet mocht zien, ik dan ook niet en dat hij de kinderbescherming erbij zou halen. Ik heb me poot stijf gehouden en gezegd dat als hij zijn kind zo belangrijk vind, dat hij dan die omgangsregeling regelt.

Toen ik mijn zoon van de week van school ging halen stond hij er weer met zijn vriendin. Ik heb hem toen nogmaals uitgelegd dat ik hem niet eerder meegeef dan dat er een omgangsregeling is. Dit liep een beetje uit de hand aangezien zijn vriendin zich ermee ging bemoeien en er moest politie bijkomen, omdat we voor die school stonden.

Ik was hier al bang voor, omdat ik weet dat mijn ex niet logisch nadenkt, hij brengt zo ook andere kinderen in gevaar plus zijn eigen kind dat alles mee krijgt elke keer.

Er werd mij verteld door de agent dat ook al heeft hij zijn kind niet aangegeven of erkend, dat ik degene ben die ook een omgangsregeling moet aanvragen, omdat ik nu geen poot heb om op te staan.
Hier werd ik best nijdig om, omdat ik vanaf het begin dat ik zwanger was tot nu altijd voor alles opdraai, ik betaal alles, ik draag de zorg, ik draag de lasten en hij doet helemaal niks. Ik vraag me nu af wat zijn rechten zijn als vader die zijn zoon niet erkend heeft en ik als moeder. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Eigenlijk vind ik niet eens dat hij nog recht heeft om zijn kind te zien, aangezien hij er totaal geen rekening mee houdt dat zijn kind overal tussen zit en alles meemaakt. Hij slaat, scheldt en bedreigt waar hij bij is. Plus het feit dat hij is opgepakt met een vuurwapen vind ik het een eng idee dat mijn zoon hier tussen moet opgroeien.
reageer


:: Ester :: maandag 3 oktober 2011 :: 11:51

Hij heeft de vrucht niet erkend. Zolang je ex niet op de geboorte-akte staat kan hij op zijn kop gaan staan, maar heeft hij geen rechten.
Als jij bezoek niet ziet zitten moet hij maar een advocaat in de arm nemen om dit af te dwingen.
Bijkomend voordeel voor jou is dat je dan wel de allimentatie ook op papier kan krijgen. Al is een gang naar de rechtbank niet leuk.
Ik heb het helaas pas moeten doen.

Eigenlijk is het komende commentaar het laatste wat je kan/mag doen, maar als het de spuigaten uit looopt, zeg je tegen je ex dat het niet zijn kind is. Ik wens je veel kracht en sterkte.

:: onbekend :: woensdag 4 januari 2012 :: 09:14

Nou ik heb het zelfde probleem. Mijn ex wil via de rechter zijn zoon hebben voor 2 dagen maar de vader heeft een hele achtergrond - in de slechte zin - maar wij hebben ook te maken met bureau jeugdzorg. Daar ziet hij zijn zoon onder begeleiding om de twee weken voor één uurtje.
Misschien is dat iets waar je terecht kan en er over kan praten en ten tweede ga een advocaat in de hand nemen en praat erover wat je rechten en plichten zijn.

:: Nicky :: maandag 13 februari 2012 :: 10:30

Zolang hij jouw kind niet erkend heeft heeft hij helemaal nix te zeggen! JIJ hebt de VOLLEDIGE voogdij en zeggenschap over je kind! Hij heeft totaal geen rechten en plichten nu.
Ik neem aan dat je kind jouw achternaam draagt aangezien hij je kind niet erkend heeft. Als hij je kind wil erkennen dan moet hij naar de rechtbank toe dan kan hij erkenning aanvragen.
Als jij dat niet wil dan moet hij vervangende toestemming aan de rechter vragen. Meestal krijgt de vader die wel in Nederland.

Erkenning op zich is nix, behalve erfrecht en naam op papiertje bij het bevolkingsregister. Nu staat er bij bevolkingsregister naam moeder: die van jou en bij naam vader: nix.
Het enige wat er dan dus verandert, is dat zijn naam dan daar komt te staan EN dat hij alimentatie moet gaan betalen. HIJ KRIJGT DAN NOG GEEN OMGANG.

Als JIJ wilt dat hij je kind erkent of alimentatie gaat betalen dan is het een stuk simpeler. Je zoekt een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht en maakt een afspraak voor een adviesgesprek (=gratis) dan leg je situatie uit. In de meeste gevallen krijg je een Pro Deo advocaat, dus gratis.
Dan stuurt jouw advocaat de vader van je kind een brief dat hij moet gaan betalen voor kind geboren datum toen en toen en als hij dan zegt dat is mijn kind niet dan mag hij in de rechtbank met DNA-onderzoek bewijzen dat hij de vader niet is.

Als hij dan wel de vader blijkt moet zij zelf die dna test betalen en dus in vervolg ook alimentatie. OMGANG is een hele nieuwe rechtzaak en die krijgt ie er een stuk moeilijker door.
Want als jij zegt dat is niet in het belang van mijn kind want hij is crimineel en dit en dat, dan gaat de Raad daar onderzoek naar doen en vragen ze ook zijn strafblad op en waarschijnlijk in beste geval krijgt ie dan omgang onder toezicht.

En voor nu, hij heeft NERGENS recht op! Hij is officieel helemaal geen vader... want waar staat dat dan? Juridisch is hij helemaal nix! Hij heeft geen poot om op te staan! Hij stalkt je zoon! Gewoon tegen hem zeggen dat hij je met rust moet laten en elke keer als je iets van hem hoort naar de politie gaan en melding van maken.
Dan komt er een heel dossier bij de politie zodat je uiteindelijk een stalking aangifte kan doen, als je dat wilt.

Je moet natuurlijk zelf weten wat je doet, ik wil je alleen wijzen op de mogelijkheden! Maar HIJ HEEFT GEEN POOT OM OP TE STAAN! Want vraag maar het document van je kindje op bij het bevolkingsregister. Als hij je kindje niet erkend heeft staat er bij vader helemaal nix en als daar nix staat dan heeft het kind officieel helemaal geen vader, dus wat wil ie nou...

Heel veel succ6!

 

Naam:
Geldig emailadres:
Mijn bijdrage:
Schrijf over:captcha!